ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

«Πράσινο φως» από τον Άρειο Πάγο για την έκδοση του Mr Bitcoin - Εκδίδεται και το «Λίπος»

Share it:

Της Άννας Κανδύλη

Το «πράσινο» φως άναψε ο Άρειος Πάγος για την έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ ικανοποιώντας σχετικό αίτημα της Γαλλίας. Πρόκειται για την τρίτη χώρα που ζητεί τον αποκαλούμενο και Mr. Bitcoin στον οποίο αποδίδεται ότι «ξέπλυνε» περίπου 130 εκατ. ευρώ μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας BTC-e, που προέρχονται από κυβερνοεπιθέσεις σε υπολογιστικά συστήματα και για τις οποίες ζητήθηκαν λύτρα σε bitcoins.

Η συγκεκριμένη διαδικασία που εκκρεμούσε εδώ και περίπου δύο μήνες στο Ανώτατο Δικαστήριο, έχει καταγγελθεί από τον Α. Βίνικ για σειρά παραβιάσεων των θεμελιωδών του δικαιωμάτων και γι' αυτό ξεκίνησε απεργία πείνας εδώ και 24 ημέρες.

Ο εκζητούμενος είχε καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, ενώ έχει αποστείλει δήλωση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην οποία εκθέτει όσα θεωρεί, όπως σημειώνει, ότι έχουν τελεστεί εις βάρος του από τις ελληνικές Αρχές.

Εκδίδεται και το «Λίπος»

Το δικαστήριο απάντησε θετικά και στο γαλλικό αίτημα για έκδοση του Λάσα Σουσανασβιλι γνωστού και ως «Λίπος».

Ο Γεωργιανός εκδίδεται στη Γαλλία μόνο για το αδίκημα των κλοπών καθώς γι' αυτά που αφορούν στην απόκρυψη κλοπιμαίων, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα) το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να διενεργηθεί έρευνα από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αυτές οι πράξεις έχουν τελεστεί στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την απόφαση η Γαλλία οφείλει να επαναμεταγάγει στη χώρα μας το «Λίπος» εφόσον ζητηθεί.

Share it:
Reactions:

Κοινωνία

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση