GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουρμούσης: Στα 230 δισ. ευρώ το ιδιωτικό χρέος - Τι είπε για τον εξωδικαστικό και τις 120 δόσεις

"Ο εξωδικαστικός μηχανισμός ξεπέρασε τις 1.000 επιτυχείς υποθέσεις, όπου επιτυχείς υποθέσεις σημαίνει επιχειρήσεις που ολοκλήρωσαν τ...

"Ο εξωδικαστικός μηχανισμός ξεπέρασε τις 1.000 επιτυχείς υποθέσεις, όπου επιτυχείς υποθέσεις σημαίνει επιχειρήσεις που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία και πήραν 120 δόσεις για χρέη προς το Δημόσιο, 240 δόσεις για τις τράπεζες, κούρεμα προστίμων, προσαυξήσεων και πανωτοκίων" τόνισε στον RealFm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης.
Ο κ. Κουρμούσης είπε ότι "σιγά- σιγά έχει χτιστεί αυτό το νούμερο εδώ και έναν χρόνο. Πήρε έξι μήνες για να ολοκληρωθεί ο πρώτος εξωδικαστικός, αλλά εδώ και δύο μήνες που αυτοματοποιήθηκε περισσότερο η διαδικασία, πάει πιο γρήγορα, καθώς πολλά από τα δικαιολογητικά τα βρίσκει κάποιος μέσα στην πλατφόρμα έτοιμα".
Σύμφωνα με τον ίδιο, "στην... ουρά για τον εξωδικαστικό βρίσκονται περίπου 5.600 εταιρείες που βρίσκονται στη φάση της διαπραγμάτευσης και καθημερινά κάποιες ολοκληρώνουν τη διαδικασία και πιο πίσω, που ξεκινούν τη διαδικασία, βρίσκονται 53.000 που ετοιμάζουν την αίτησή τους το τελευταίο διάστημα".
Ο κ. Κουρμούσης είπε ότι "το ιδιωτικό χρέος ξεπερνά τα 230 δισ. ευρώ" και εξήγησε ότι μεγάλο μέρος είναι προσαυξήσεις και πανωτόκια (πλασματικό).
Όπως υποστηρίζει "η νομοθεσία προβλέπει δύο πράγματα: το ένα είναι να σπάει στα δύο το χρέος, δηλ. να γίνεται διαχωρισμός του πραγματικού και του πλασματικού ώστε να πληρώνεται το πρώτο και τα υπόλοιπα να κουρεύονται και το δεύτερο ο καθένας να πληρώνει αυτό που μπορεί".
Σχετικά με τις 120 δόσεις για ιδιώτες με λίγα χρέη, ο κ. Κουρμούσης είπε ότι "είχαμε κάνει μια εισήγηση ώστε το ίδιο πλαίσιο που ισχύει για επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες να επεκταθεί σε όλους τους υπολοίπους (μισθωτούς, συνταξιούχους κλπ). Δεν το έχουμε ακόμα καταφέρει, είμαστε σε διαπραγματεύσεις και δεν το βλέπω στο άμεσο χρονικό διάστημα. Φοβάμαι αν περιμένει κάποιος μην τον βρει κανένα ατύχημα, όπως κατασχέσεις και πλειστηριασμοί. Γι' αυτό και προτείνω να σπεύδουν να κάνουν τις υπάρχουσες ρυθμίσεις για να λαμβάνουν την προστασία και όταν βγει η ρύθμιση των 120 δόσεων να προβούν σε αυτή".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση