GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατρούγκαλος: Να θεωρήσουμε ως ένα ηχηρό καμπανάκι αυτά που συμβαίνουν στη Γαλλία

"Η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Λευκή Βίβλο της για το μέλλον της Ευρώπης έγραψε ότι είμαστε η πρώτη γενιά Ευρωπαίων που φοβόμαστε ...

"Η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Λευκή Βίβλο της για το μέλλον της Ευρώπης έγραψε ότι είμαστε η πρώτη γενιά Ευρωπαίων που φοβόμαστε ότι τα παιδιά μας θα έχουν χειρότερη ζωή από τη δική μας και αυτό δεν είναι αποτέλεσμα της παγκοσμιοποίησης ως φυσικού φαινομένου γιατί υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές που μπορούν να προσαρμόσουν τις εθνικές στρατηγικές και τις ευρωπαϊκές στρατηγικές απέναντι στις πραγματικές προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλοςμιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Στο πλαίσιο της εφαρμογής των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ευρώπη, οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πολύ πλουσιότεροι. Το πρόβλημά μας δεν είναι ότι δεν μεγαλώνει η πίτα, η πίτα μεγαλώνει σε χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία, αλλά ο τρόπος με τον οποίο μοιράζεται είναι εξαιρετικά άνισος. Θα πρέπει να θεωρήσουμε ως ένα ηχηρό καμπανάκι αυτά που συμβαίνουν στη Γαλλία, όπως ήταν και αυτό του BREXIT" τόνισε.
"Αυτή η έξαρση της ρητορικής της Τουρκίας δεν είναι δείγμα ισχύος είναι δείγμα αδυναμίας γιατί αντιλαμβάνεται ότι στο πολύ σημαντικό μέτωπο, στο οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει πράξη τα κυριαρχικά δικαιώματα που της αναγνωρίζονται από το Διεθνές Δίκαιο, δεν τα έχει καταφέρει με τη δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων να αποτρέψει την πορεία αυτή. Επομένως δεν ανησυχώ, προφανώς παρακολουθούμε με εγρήγορση και με νηφαλιότητα τις κινήσεις της Τουρκίας. Οι διπλωματικές κινήσεις που έχουμε κάνει με την ΕΕ έχουμε καταστήσει σαφές ότι η Τουρκία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο όταν ενεργεί έτσι και έχουμε για πρώτη φορά καταφέρει να πάρουμε σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μια έντονη προειδοποίηση προς την Τουρκία να μην συνεχίσει έτσι" ανέφερε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση