GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κάτοικοι Εξαρχείων για τα επεισόδια: Έχουμε απελπιστεί, δεν θέλουν να τους σταματήσουν

Την αγανάκτησή τους εξέφρασαν μέσω του Realfm 97.8 και της εκπομπής του Μάνου Νιφλή οι κάτοικοι των Εξαρχείων για τα χθεσινά επεισόδια πο...

Την αγανάκτησή τους εξέφρασαν μέσω του Realfm 97.8 και της εκπομπής του Μάνου Νιφλή οι κάτοικοι των Εξαρχείων για τα χθεσινά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην πλατεία και στους δρόμους της περιοχής.
«Τα έχω ζήσει στο πετσί μου όλα από το 1985 μέχρι χθες το βράδυ. Άλλο να τα βλέπεις και άλλο να το ζεις. Εμείς ζούμε τόσα χρόνια σε αυτή την κατάσταση και έχουμε πια απελπιστεί. Ήταν επιλογή μου τα Εξάρχεια και τώρα να μην μπορώ να ζήσω. Έχω αγανακτήσει, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό το πράγμα», δήλωσε η κάτοικος της περιοχής Γεωργία Μπλάνη .
«Χθες, ξεκίνησαν από τις 4.30 να φτιάχνουν οδοφράγματα,. Είχαν ξηλώσει πάρκινγκ, είχαν ξηλώσει εισόδους πολυκατοικιών. Εκείνη την ώρα πετούσαν τα ελικόπτερα, τα drones, δεν μπορούσαν να τους σταματήσουν; Μπορούσαν, ήταν πολύ λίγοι αλλά περίμεναν να παίξουν τα παιδιά. Αυτοί παίζουν μεταξύ τους με πέτρες και δακρυγόνα και εμπαίζουν εμάς. Εμείς έχουμε καταστροφή, δεν μπορώ τόσα χρόνια να εξηγήσω για ποιο λόγο τα αφήνουν να γίνονται», πρόσθεσε.
Επίσης, η κ. Μπλάνη τόνισε ότι«έγιναν τα γνωστά επεισόδια στα Εξάρχεια... συγγνώμη στα Εξάρχεια ζουν κατσαρίδες, δεν ζουν άνθρωποι; Έλεος δηλαδή, δεν είναι δυνατόν να σπάνε τα σπίτια μας, να μας βιάζουν στο σπίτι μας, να ανεβαίνουν στις ταράτσες μας και να ανάβουν φωτιές. Χθες το βράδυ ήμουν αμπαρωμένη στο σπίτι μου, με διπλά τζάμια και δεν μπορούσα να σταθώ από τις μολότοφ και τα δακρυγόνα».
«Δεν θέλουν να τους σταματήσουν, τους αμπαρώνουν εδώ για να πουν ότι είχαμε περιορισμένα επεισόδια. Χρόνο με το χρόνο γίνονται χειρότερα. Όταν ερημώνεις και υποβαθμίζεις μία περιοχή δεν μπορείς να λύσεις το πρόβλημα. Δεν θέλουμε την καταστολή. Μας αφήνουν μέσα στη βρωμιά και τη μοναξιά μας. Τα παιδιά μας αυτές τις ημέρες φεύγουν από τα σπίτια τους», υποστήριξε η κ. Μπλάνη.
Ακούστε το ηχητικό:

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και κάτοικος της περιοχής Γιώργος Αποστολόπουλος τόνισε « δεν υπάρχει παρουσία της αστυνομίας. Όταν δημιουργείται ένα καθεστώς ανομίας από την πολιτεία με την έλλειψη της αστυνομικής παρουσίας, θα φτάσεις να κάνεις και την καταστολή. Πως μπορεί να υπάρξει ζωή όταν χθες το βράδυ ο απλός άνθρωπος άνοιγε την πόρτα του και έβλεπε ξαφνικά να ανεβοκατεβαίνουν κουκουλοφόροι. Δυστυχώς, σε αυτή την περιοχή ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Υπάρχουν λύσεις, να υπάρξει καθημερινή παρουσία της αστυνομίας, όπου χρειαστεί να υπάρξει και η πρόληψη. Αν είχαν έρθει νωρίτερα οι αστυνομικές δυνάμεις, δεν θα είχε ανοίξει ''ρουθούνι''».
«Στην περιοχή υπάρχουν τρεις παιδικοί σταθμοί, δύο δημοτικά, γυμνάσιο και λύκειο και αυτά τα παιδιά είναι φυλακισμένα. Ήμουν από τα τελευταία παιδιά που έπαιξαν στην πλατεία Εξαρχείων. Δεν μπορεί το παιδί σου να παίξει σε έναν πεζόδρομο, σε μία παιδική χαρά, παντού βλέπεις συμμορίες, εμπόρους ή χρήστες ναρκωτικών, λαθρέμπορους τσιγάρων», πρόσθεσε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση