GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημητρακόπουλος: Δεν έχει καμία νομική βασιμότητα η κατηγορία της λαθρεμπορίας

“Είμαι βέβαιος ότι οποιοσδήποτε δικηγόρος έβλεπε αυτή τη δικογραφία, που είχε τιτλοφορηθεί ως λαθρεμπορία σε βαθμό κακουργήματος θα έψαχν...

“Είμαι βέβαιος ότι οποιοσδήποτε δικηγόρος έβλεπε αυτή τη δικογραφία, που είχε τιτλοφορηθεί ως λαθρεμπορία σε βαθμό κακουργήματος θα έψαχνε να δει, αφού είναι λαθρεμπορία, πού είναι το πόρισμα της τελωνειακής αρχής που καταλογίζει διαφυγόντες δασμούς” είπε μεταξύ άλλων ο συνήγορος δύο εκ των κατηγορουμένων για λαθρεμπορία χρυσού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.
“Θα έβλεπε ότι δεν υπήρχε, υπήρχε η εκτίμηση ενός εκτελωνιστή. Μπορεί να υποκαταστήσει ο εκτελωνιστής επίσημη τελωνειακή αρχή; Η εκτίμηση του ήταν 100% λάθος γιατί υπολόγιζε ΦΠΑ. Είναι εξαγωγικός δασμός ή φόρος ο ΦΠΑ; Εσωτερικός φόρος είναι της ΕΕ. Εδώ έπρεπε να ξεκινήσουν από αυτό”, σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.
“Εγώ σαν νομικός σας λέω ότι έγινε ένα τεράστιο νομικό λάθος. Δεν έχει καμία νομική βασιμότητα η κατηγορία και όταν ο πυρήνας, η λαθρεμπορία, δεν έχει νομική βασιμότητα δεν μπορούμε να μιλήσουμε μετά ούτε για εγκληματική οργάνωση, ούτε για ξέπλυμα ή νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, όπου εγκληματική δραστηριότητα είναι η λαθρεμπορία. Έγινε σαθρή θεμελίωση νομική”, δήλωσε ο συνήγορος δύο εκ των κατηγορουμένων για λαθρεμπορία χρυσού και πρόσθεσε:
“Δεν μπορώ να κατανοήσω πώς τη Δευτέρα αποφυλακίζει και ξαφνικά η Εισαγγελία την Τρίτη αλλάζει άποψη και εισάγεται η υπόθεση στο συμβούλιο... Εγώ πιστεύω ότι κάποιος από τους δύο, ή ο Εισαγγελέας Εφετών ή ο Εισαγγελέας του Άρειου Πάγου, έχει κάνει παρέμβαση θεσμικά όμως ορθή. Άσχετα με το αν εγώ διαφωνώ με αυτές τις παρεμβάσεις, πιστεύω ότι οι δικαστές απερίσπαστα πρέπει να δικαιοδοτούν”.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση