GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουρμούσης: Διαπραγματευόμαστε με τους Ευρωπαίους να ενταχθούν στον εξωδικαστικό όλα τα χρέη των ελευθέρων επαγγελματιών

Για τις αλλαγές που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2019 στον εξωδικαστικό συμβιβασμό μίλησε στον Realfm 97.8 και την εκπομπή του Μ...

Για τις αλλαγές που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2019 στον εξωδικαστικό συμβιβασμό μίλησε στον Realfm 97.8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης.
«Δεν λήγει ο νόμος, παρατείνεται για άλλον έναν χρόνο και μπορούν όλες οι επιχειρήσεις που δεν πρόλαβαν ακόμα να το αξιοποιήσουν. Σήμερα θα ψηφιστούν οι αλλαγές και θα εφαρμοστούν στις αρχές του έτους», δήλωσε ο κ. Κουρμούσης τονίζοντας ότι «από την εφαρμογή των τελευταίων μηνών προέκυψαν θέματα που χρήζουν βελτίωσης».
Επίσης, ο κ. Κουρμούσης υπογράμμισε ότι «οι δυσκολίες που υπήρχαν σε μεγαλύτερο βαθμό έχουν επιλυθεί καθώς από τα τέλη Σεπτεμβρίου η συντριπτική πλειοψηφία των διαδικασιών που ενεργούνται είναι ηλεκτρονικές. Τα περισσότερα δικαιολογητικά έρχονται αυτόματα και όλη η διαπραγμάτευση με τράπεζες και δημόσιο γίνεται ηλεκτρονικά. Οι τεχνολογικές αναβαθμίσεις οδήγησαν την διαδικασία να είναι πολύ πιο εύκολη και πολύ πιο γρήγορη».
Παράλληλα, τόνισε ότι «συνεχίζουμε τις αναβαθμίσεις γιατί το ένα από τα τρία δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι το ποινικό μητρώο. Συνεργαζόμαστε με το υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου να βρίσκεις ηλεκτρονικά, στην πλατφόρμα και αυτό. Ο στόχος είναι να συνεχίσουμε μήνα- μήνα μέχρι να εξαλείψουμε όλα τα δικαιολογητικά.Αυτή τη στιγμή έχουμε 5.600 αιτήσεις και 1.200 έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς. Υπάρχει θεαματική αύξηση του ρυθμού που ευελπιστούμε ότι θα αυξηθεί περαιτέρω με τις συνεχείς αναβαθμίσεις και με τις βελτιώσεις που ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή».
«Όποιος κάνει την αίτηση, ισχύει η άρση του απορρήτου. Με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούμε να δούμε την περιουσία που έχει στην Ελλάδα και σε 140 χώρες του εξωτερικού. Ο μπαταχτζής ''συλλαμβάνεται'' και απορρίπτεται κατευθείαν από τη διαδικασία. Έχουμε δει περιπτώσεις που κάποιοι είχαν αυξημένη περιουσία και είτε απορρίφθηκαν είτε δεν έλαβαν τις 120 δόσεις και έλαβαν 50 δόσεις. Ελέγχονται τα πάντα. Τα ευνοϊκά οφέλη του νόμου δεν παρέχονται αδιαπραγμάτευτα σε όλους, υπάρχουν έλεγχοι και αξιολόγηση», πρόσθεσε.
Τέλος, ο κ. Κουρμούσης υποστήριξε ότι «οι ελεύθεροι επαγγελματίες ρυθμίζουν μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού μόνο τα χρέη προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα μπορούν να ρυθμίσουν και τα χρέη προς τις τράπεζες. Οι θεσμοί ήταν ενάντιοι στο να υπαχθούν στο νόμο. Μετά από διαπραγματεύσεις καταφέραμε να υπαχθούν τουλάχιστον για τα χρέη προς το δημόσιο. Φυσικά, συνεχίζουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για να τους εντάξουμε για όλα τους τα χρέη που είναι και ο τελικός μας στόχος».
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση