GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tελετή των εγκαινίων του Προξενείου της Ζάμπια στην Αθήνα...

Ο Μητροπολίτης Ζαμπιας κ. Ιωάννης στην τελετή των εγκαινίων του...

Ο Μητροπολίτης Ζαμπιας κ. Ιωάννης στην τελετή των εγκαινίων του... Προξενείου της Ζάμπια στην Αθήνα
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζαμπιας κ. Ιωάννης την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 παρέστη και τέλεσε τον αγιασμό εγκαινίων του νεοσύστατου προξενείου της Ζάμπια στην Αθήνα, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Μάρκου Μπόλαρη και του νέου πρέσβη της Ζάμπια στην Ρώμη κ. Joseph Κatema, του οποίου το πρωινό της ιδίας ημέρας ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ Προκόπης Παυλόπουλος είχε αποδεχτεί τα διαπιστευτήρια.
Ο Μητροπολίτης κ. Ιωάννης μετέφερε τις ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ.κ. Θεοδώρου Β' για επιτυχία Δημιουργική εργασία, ομαδικό πνεύμα και διάθεση για προσφορά του Προξενείου. Στη συνέχεια η επίτιμος Πρόξενος της Ζάμπια στην Αθήνα κ Ροζ Αναστασία Chizi Καμηναρη καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους υψηλούς προσκεκλημένους.
Χαιρετισμό απηύθυνε Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης μεταφέροντας ταυτόχρονα το μήνυμα του Υπουργού Εξωτερικών και Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ Αλέξη Τσίπρα.
Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο πρέσβης της Ζάμπια στην Ρώμη κ Joseph Κatema, ο οποίος τόνισε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο κρατών και επαίνεσε την πρόοδο και την εργατικότητά των Ελλήνων στην Ζάμπια, ο Ζαμπιανος διπλωμάτης τόνισε τις δυνατότητες αλλά και τις προοπτικές που προσφέρει η αγορά της Ζάμπιας.
Προσκαλώντας Ελληνικές επιχειρήσεις να επισκεφθούν και να δραστηριοποιηθούν στην Ζάμπια.
Στην τελετή εγκαινίων παραβρέθηκαν πρέσβεις εκπρόσωποι ξένων διπλωματικών αποστολών στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ΕλληνοΖαμπιανού Αναπτυξιακού και Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου, και εκπρόσωποι φορέων.
Η Ζάμπια: «Η Ελβετία της Αφρικής»! είναι μια πολύ καλή επιλογή για τη δημιουργία επιχειρηματικής βάσης (για την οποία έχει μεριμνήσει το ΕλληνοΖαμπιανό Επιμελητήριο με τη δημιουργία χώρου υποδοχής ελληνικών επιχειρήσεων που λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα) και μπορεί να αποτελέσει την πύλη επικοινωνίας των Ελλήνων Επιχειρηματιών με την ευρύτερη Αγορά της Υποσαχάριας Αφρικής.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση