GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

TIME: Πρόσωπο της χρονιάς ο Τζαμάλ Κασόγκι - ΦΩΤΟ

Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη σ...

Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου, επελέγη ως προσωπικότητα της χρονιάς από το αμερικανικό περιοδικό Time. Τη διάκριση αυτή τη μοιράζεται και με άλλους δημοσιογράφους υπό τον τίτλο «Οι Φρουροί και ο Πόλεμος κατά της Αλήθειας».

Εκτός από τον Τζαμάλ Κασόγκι, το εβδομαδιαίο περιοδικό τίμησε ως προσωπικότητες της χρονιάς τη Φιλιππινέζα δημοσιογράφο Μαρία Ρέσα, τους δύο Βιρμανούς ρεπόρτερ του πρακτορείου Reuters Ουά Λόουν και Κέι Σου Όου, που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στη φυλακή, καθώς και τη σύνταξη της αμερικανικής τοπικής εφημερίδας Capital Gazette, πέντε μέλη της οποίας έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιουνίου στην Ανάπολη της Πολιτείας του Μέριλαντ.

Είναι η πρώτη φορά που ένας ή περισσότεροι δημοσιογράφοι επιλέγονται ως προσωπικότητες της χρονιάς από το περιοδικό, το οποίο απονέμει αυτόν τον τίτλο από το 1927.

Επίσης για πρώτη φορά ένα πρόσωπο που έχει αποβιώσει επιλέγεται ως η πιο αξιοσημείωτη προσωπικότητα της χρονιάς που πέρασε.

Το Time επέλεξε να εκδώσει αυτή την εβδομάδα τέσσερα διαφορετικά εξώφυλλα του περιοδικού για να προβάλει τους τέσσερις δημοσιογράφους ή την ομάδα των δημοσιογράφων που βρέθηκαν στην κορυφή της κατάταξής του.

Οι δημοσιογράφοι ξεπέρασαν τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε επιλεγεί το 2016 και είχε τη δεύτερη θέση πέρυσι, ενώ τα γραφεία στοιχημάτων τον θεωρούσαν φαβορί.

Είναι η δεύτερη διαδοχική χρονιά που το περιοδικό Time επιλέγει μια ομάδα και όχι μόνο μία προσωπικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση