GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συναγερμός στις ΗΠΑ για τη νέα βουτιά της Wall Street

Η αμερικανική κυβέρνηση διοργανώνει για σήμερα τηλεφωνική διάσκεψη με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων ρυθμιστικών Αρχών των ΗΠΑ γι...

Η αμερικανική κυβέρνηση διοργανώνει για σήμερα τηλεφωνική διάσκεψη με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων ρυθμιστικών Αρχών των ΗΠΑ για να συζητήσουν την κατάσταση στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς οι τιμές των μετοχών υποχώρησαν ξανά, εν μέσω ανησυχιών για την επιβράδυνση της ανάπτυξης, τη μερική αναστολή λειτουργίας του αμερικανικού δημοσίου και την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας (Fed).

Ο Μνούτσιν τηλεφώνησε σε κορυφαίους Αμερικανούς τραπεζίτες την Κυριακή και έλαβε διαβεβαιώσεις ότι συνεχίζουν να έχουν τη δυνατότητα πιστωτικής επέκτασης, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Οι αμερικανικές μετοχές σημειώνουν μεγάλη πτώση τις τελευταίες εβδομάδες, με τον δείκτη S&P 500 να καταγράφει έως τώρα τις μεγαλύτερες απώλειες τον Δεκέμβριο από τη μεγάλη ύφεση.

Αν οι προσπάθειες του Μνούτσιν να ανιχνεύσει την οικονομική υγεία των μεγάλων τραπεζών και να συγκαλέσει τη διάσκεψη με τους επικεφαλής των ρυθμιστικών Αρχών είχαν ως σκοπό να ηρεμήσουν οι αγορές, αυτό δεν φάνηκε στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης, καθώς η Wall Street καταγράφει μεγάλες απώλειες. Πριν από λίγο, ο Dow Jones υποχωρούσε 1,9%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq έκαναν βουτιά 1,7% και 1%, αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση