GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανεβάζει ταχύτητα ο εξωδικαστικός μηχανισμός - 1.396 αιτήσεις ολοκληρώθηκαν - Παράταση ενός έτους στη λειτουργία του

Με υψηλότερες ταχύτητες σε σχέση με το παρελθόν κινείται πλέον η πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού για τη ρύθμιση των οφειλών...

Με υψηλότερες ταχύτητες σε σχέση με το παρελθόν κινείται πλέον η πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού για τη ρύθμιση των οφειλών σε επιχειρήσεις, ομόρρυθμους εταίρους, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.

Το τελευταίο τρίμηνο ολοκληρώθηκαν με επιτυχία όσες αιτήσεις είχαν τελεσφορήσει στους 14 μήνες λειτουργίας της πλατφόρμας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους στις 18 Ιανουαρίου 2019 είχαν ολοκληρώσει με επιτυχία τη διαδικασία ρυθμίζοντας με ευνοϊκό τρόπο τις οφειλές τους 1.396 επιχειρήσεις, ομόρρυθμοι εταίροι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες όταν στις 26 Οκτωβρίου 2018 ήταν μόλις 745.

Η βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζει ο εξωδικαστικός μηχανισμός είναι ο βασικός λόγος που πήρε παράταση της λειτουργίας της για έναν χρόνο με την έγκριση των Θεσμών, ενώ θα αποτελέσει τη βάση για το διάδοχο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη.

Συνοπτικά, από τους περίπου 60.000 που έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού, έχουν υποβληθεί έως τώρα 6.346 αιτήσεις. Από αυτές ολοκληρώθηκαν 1.396, δηλ. ρύθμισαν οφειλές περίπου 1 στους 4,5 οφειλέτες. Οι υπόλοιποι βρίσκονται σε διάφορα στάδια της διαδικασίας.

Στις 76 εβδομάδες λειτουργίας 39.154 εκκίνησαν τη διαδικασία, 9.147 πέρασαν επιτυχώς την επιλεξιμότητα, 2.491 αιτήσεις υποβλήθηκαν και εξ αυτών ήδη 158 επιχειρήσεις έχουν πλέον ρυθμίσει χρέη προς ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ, τράπεζες και προμηθευτές.

Με πληροφορίες από Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση