GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κονδύλια ΕΣΠΑ 1,49 δισ. ευρώ απορροφήθηκαν το 2018 - Πρωτιά της Ελλάδας στο "πακέτο Γιούνκερ"

Καλύφθηκε ο στόχος του 2018 για την απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Σ...

Καλύφθηκε ο στόχος του 2018 για την απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που κοινοποιήθηκαν στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις 31/12/2018, το ποσό της ενωσιακής συνδρομής για το έτος 2018 που δήλωσε η Ελλάδα ανέρχεται σε 1.485.979.495,15 ευρώ. Η συνολική απορρόφηση ανεβαίνει έτσι στο 25% χωρίς την προκαταβολή και στο 32%, συμπεριλαμβανομένης της προκαταβολής, διατηρώντας τη χώρα στις κορυφαίες θέσεις μεταξύ των Κρατών Μελών της Ε.Ε.

Εξάλλου, η Ελλάδα διατηρεί την πρώτη θέση της αξιοποίησης των πόρων του «πακέτου Γιούνκερ» εκταμιεύοντας 2,702 δισ. ευρώ των σχετικών πόρων σε συνολικές επενδύσεις 11,091 δισ. ευρώ. Τέλος, η συνολική εκτέλεση του ΠΔΕ για το έτος 2018 ανήλθε σε 6,237 δισ. ευρώ, 5% περίπου αυξημένο έναντι του έτους 2017.

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης σε δήλωσή του αναφέρει: «Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα παραμένει στις κορυφαίες θέσεις της Ευρώπης στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, ενώ πρωτοπορεί στην αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων άλλων πόρων και εργαλείων. Αυτό είναι το δικό μας αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία με όρους διαφάνειας και αξιοκρατίας με γνώμονα την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Δεν είναι απλώς επιτυχημένοι στόχοι και αριθμοί αλλά και διαφοροποιημένα ποιοτικά χαρακτηριστικά που υπηρετούν την αναπτυξιακή μας στρατηγική. Είναι αποτέλεσμα ενός σταθερού πολιτικού σχεδιασμού που προηγήθηκε και συνεχίζουμε να ακολουθούμε και μιας αποτελεσματικής διαχείρισης και συνεργασίας των υπηρεσιών του ΕΣΠΑ και των λοιπών εμπλεκομένων φορέων..»

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση