GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τραγωδία στην Ινδονησία - 15 νεκροί εξαιτίας κατολίσθησης στην Ιάβα

Σωστικά συνεργεία αναζητούν από χθες Τρίτη δεκάδες ανθρώπους που αγνοούνται στην Ιάβα εξαιτίας κατολίσθησης, η οποία στοίχισε τη ζ...

Σωστικά συνεργεία αναζητούν από χθες Τρίτη δεκάδες ανθρώπους που αγνοούνται στην Ιάβα εξαιτίας κατολίσθησης, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 15 ανθρώπους, δήλωσε αξιωματούχος.

Προηγούμενος απολογισμός των αρχών αναφερόταν σε εννιά νεκρούς.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι αγνοούνται μετά την καταστροφή, που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις της Δευτέρας στην επαρχία της Δυτικής Ιάβας.

Η βροχόπτωση, οι διακοπές της ηλεκτροδότησης και οι δυσχέρειες στις οδικές μεταφορές δεν επέτρεψαν μέχρι στιγμής τη μεταφορά και τη χρησιμοποίηση μηχανημάτων έργου και εκσκαφέων στον τόπο όπου έγινε η κατολίσθηση, στην περιοχή της πόλης Σουκαμπούμι, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο.

«Το έργο των σωστικών συνεργείων περιπλέκει επίσης το γεγονός ότι πάρα πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να φθάσουν επιτόπου», συνέχισε.

«Οι δρόμοι είναι στενοί» και προκαλούνται «μποτιλιαρίσματα», καθώς προς τον τόπο της καταστροφής κινούνται «σωστικά συνεργεία, αυτοκίνητα που μεταφέρουν εφόδια, ασθενοφόρα», εξήγησε.

Οι έρευνες, που διακόπηκαν τη νύχτα, ξανάρχισαν το πρωί της Τετάρτης. Οι αρχές κάνουν λόγο ως τώρα για τέσσερις τραυματίες.

Οι κατολισθήσεις δεν είναι ασυνήθιστες στην Ινδονησία. Το αρχιπέλαγος βυθίζεται υπερβολικά συχνά στο πένθος εξαιτίας φυσικών καταστροφών.

Πλημμύρες και κατολισθήσεις τις οποίες προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις τον Οκτώβριο στο νησί της Σουμάτρας, στη δυτική Ινδονησία, στοίχισαν τη ζωή σε 22 ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση