GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΕΒ: Πάνω από 20% η αύξηση της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα την τελευταία τετραετία

Σημαντική ήταν η αύξηση των θέσεων απασχόλησης, τόσο μερικής όσο και πλήρους, στον ιδιωτικό τομεά από το 2014, αναφέρει ο ΣΕΒ στο ...

Σημαντική ήταν η αύξηση των θέσεων απασχόλησης, τόσο μερικής όσο και πλήρους, στον ιδιωτικό τομεά από το 2014, αναφέρει ο ΣΕΒ στο μηνιαίο δελτίο του οικονομικών εξελίξεων , επικαλούμενος στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Συγκεκριμένα, το 2018 καταγράφεται αύξηση των θέσεων μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης κατά 26% σε σχέση με το 2014, ενώ η πλήρης απασχόληση έχει αυξηθεί κατά 24%.

«Ενδιαφέρον έχει ότι αυξάνεται ο αριθμός των απασχολούμενων σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια, αν και γενικά όσο υψηλότερος ο μισθός τόσο μικρότερη η ποσοστιαία (και φυσικά η απόλυτη) αύξηση της απασχόλησης», τονίζει ο ΣΕΒ.

Αναφορικά με τους μισθούς η ανάλυση του ΣΕΒ δείχνει μετά το 2014 τάση σχετικής σταθερότητας για το μέσο μισθό σε ένα εύρος 1.020-1.060 ευρώ, ίσως με μια ελαφρά τάση αύξησης σε σχέση με το 2014.

Το δελτίο του ΣΕΒ περιλαμβάνει ειδική ανάλυση για τις υπηρεσίες εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) σύμφωνα με την οποία ο κλάδος παράγει το 6% περίπου του ΑΕΠ της χώρας και δίνει δουλειά στο 4,7% των απασχολούμενων (περίπου 200 χιλ. άτομα).

«Αναδύεται η εικόνα ενός δυναμικού κλάδου που ανανεώνει τον μηχανολογικό εξοπλισμό, που χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες και εφαρμογές, επιδιώκοντας να προσαρμοσθεί στις μελλοντικές ανάγκες της οικονομίας», τονίζει ο ΣΕΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση