Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Κυκλοφόρησε το 4o φύλλο. Κάντε κλικ για να το δείτε...
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019

  ΣΕΒ: Πάνω από 20% η αύξηση της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα την τελευταία τετραετία

  Σημαντική ήταν η αύξηση των θέσεων απασχόλησης, τόσο μερικής όσο και πλήρους, στον ιδιωτικό τομεά από το 2014, αναφέρει ο ΣΕΒ στο μηνιαίο δελτίο του οικονομικών εξελίξεων , επικαλούμενος στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

  Συγκεκριμένα, το 2018 καταγράφεται αύξηση των θέσεων μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης κατά 26% σε σχέση με το 2014, ενώ η πλήρης απασχόληση έχει αυξηθεί κατά 24%.

  «Ενδιαφέρον έχει ότι αυξάνεται ο αριθμός των απασχολούμενων σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια, αν και γενικά όσο υψηλότερος ο μισθός τόσο μικρότερη η ποσοστιαία (και φυσικά η απόλυτη) αύξηση της απασχόλησης», τονίζει ο ΣΕΒ.

  Αναφορικά με τους μισθούς η ανάλυση του ΣΕΒ δείχνει μετά το 2014 τάση σχετικής σταθερότητας για το μέσο μισθό σε ένα εύρος 1.020-1.060 ευρώ, ίσως με μια ελαφρά τάση αύξησης σε σχέση με το 2014.

  Το δελτίο του ΣΕΒ περιλαμβάνει ειδική ανάλυση για τις υπηρεσίες εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) σύμφωνα με την οποία ο κλάδος παράγει το 6% περίπου του ΑΕΠ της χώρας και δίνει δουλειά στο 4,7% των απασχολούμενων (περίπου 200 χιλ. άτομα).

  «Αναδύεται η εικόνα ενός δυναμικού κλάδου που ανανεώνει τον μηχανολογικό εξοπλισμό, που χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες και εφαρμογές, επιδιώκοντας να προσαρμοσθεί στις μελλοντικές ανάγκες της οικονομίας», τονίζει ο ΣΕΒ.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: ΣΕΒ: Πάνω από 20% η αύξηση της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα την τελευταία τετραετία Rating: 5 Reviewed By: Press- gr