GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύλλογος ''Πεζή'': Χάος και επικινδυνότητα στις ελληνικές πόλεις - Το 25% των νεκρών είναι πεζοί

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πεζοί στις μετακινήσεις τους και τα κατειλημμένα πεζοδρόμια, μίλησε στον realfm 97,8 κ...

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πεζοί στις μετακινήσεις τους και τα κατειλημμένα πεζοδρόμια, μίλησε στον realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος του συλλόγου για την προστασία των δικαιωμάτων των πεζών , Νίκος Στάππας.
Ο κ. Στάππας τόνισε ότι «ένα αυτονόητο πράγμα που είναι να περπατάμε σαν άνθρωποι το ζητάμε απελπισμένα. Το πρόβλημα στις ελληνικές πόλεις έχει ξεφύγει τελείως, το έχουμε αγνοήσει. Ο κόσμος γκρινιάζει αλλά τα αποτελέσματα είναι πενιχρά. Υπάρχει το χάος και η επικινδυνότητα, το 25% των νεκρών στις πόλεις είναι πεζοί. Προσπαθούν να κυκλοφορήσουν πεζή στην πόλη και σκοτώνονται από τα αυτοκίνητα. Δεν μπορούμε να ζήσουμε ευχάριστα στην πόλη μας, δεν μπορούμε να περπατήσουμε».
Μάλιστα, ο κ. Στάππας επισήμανε ότι τα πεζοδρόμια είναι κατειλημμένα είτε από τραπεζοκαθίσματα είτε από αυτοκίνητα, μηχανές, πινακίδες, δέντρα. «Τα τραπεζοκαθίσματα δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα. Σύμφωνα με το νόμο, κάθε πεζοδρόμιο πρέπει να έχει πλάτος 1,5 μέτρων για να περπατούν δύο άνθρωποι μαζί. Ούτε δέντρα, ούτε πινακίδες, ούτε περίπτερα, ούτε καρέκλες, ούτε μηχανάκια, ούτε αυτοκίνητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου για την προστασία των δικαιωμάτων των πεζών, «ο δήμος Αθηναίων αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα αλλά η εικόνα αυτή είναι γενικευμένη σε ολόκληρη τη χώρα. Στην Κορινθία, στον παραλιακός δρόμο, υπάρχει μία εθνική οδός χωρίς πεζοδρόμια. Στη Μύκονο, από το λιμάνι μέχρι τη χώρα δεν υπάρχει πεζοδρόμιο».
Τέλος, υπογράμμισε ότι «υπάρχουν δήμοι που έχουν κάνει προσπάθεια όπως στα Τρίκαλα. Στην Αγία Παρασκευή έχει βελτιωθεί ο χώρος, να μπορείς να περπατήσεις σαν άνθρωπος και να μη νιώθεις ότι κινδυνεύεις».
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση