GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περίπου 295.000 Σύροι επαναπατρίστηκαν από την Τουρκία το 2018

Σχεδόν 295.000 Σύροι επέστρεψαν από την Τουρκία στην πατρίδα τους το 2018, ανακοίνωσε το Σάββατο το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών....

Σχεδόν 295.000 Σύροι επέστρεψαν από την Τουρκία στην πατρίδα τους το 2018, ανακοίνωσε το Σάββατο το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών.

Άδειες παραμονής δόθησαν σε 853.274 αλλοδαπούς, ενώ περίπου 270.000 παράτυποι μετανάστες συνελήφθησαν και κρατούνται μετά την απόπειρά τους να διασχίσουν τα τουρκοσυριακά σύνορα.

Επιπρόσθετα, 55.894 απελάθηκαν, ανέφερε το υπουργείο με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Κατακλί δήλωσε τη Δευτέρα ότι περισσότεροι Σύροι αναμένεται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μετά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία.

«Πιστεύουμε ότι ο αριθμός θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο την προσεχή περίοδο παράλληλα με τις εξελίξεις εκεί (Συρία)», ανέφερε ο Κατακλί σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η Τουρκία φιλοξενεί μεγάλο αριθμό προσφύγων έπειτα από το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία το 2011.

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων Σύρων προσφύγων τον Οκτώβριο του 2018 ανήλθε σε περίπου 3,59 εκατομμύρια, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση