GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κομισιόν: Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει καταθέσει αίτημα παράτασης του άρθρου 50

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει καταθέσει αίτημα παράτασης του άρθρου 50, αν το πράξει, συνοδεία κατάλ...

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει καταθέσει αίτημα παράτασης του άρθρου 50, αν το πράξει, συνοδεία κατάλληλης αιτιολόγησης, τότε εναπόκειται στο Συμβούλιο των 27 Κρατών Μελών να απαντήσει στο εν λόγω αίτημα, με διαδικασία ομοφωνίας", ξεκαθάρισε σήμερα ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στο βρετανικό κοινοβούλιο και τις επακόλουθες κινήσεις.

Ο Μ. Σχοινάς ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες, ότι ο Πρόεδρος Γιούνκερ επέστρεψε στις Βρυξέλλες και έχει έκτοτε συνεχείς επαφές με τα Κράτη - Μέλη σχετικά με το αποτέλεσμα και θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και τις επόμενες ημέρες, διαθέσιμος για πιθανές συναντήσεις.

Τέλος ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος τόνισε ότι "η ΕΕ αναμένει από το ΗΒ να διευκρινίσει τις προθέσεις του από εδώ και στο εξής", παραπέμποντας στην χθεσινή δήλωση του Προέδρου της Κομισιόν και επιβεβαιώνοντας ότι η Συμφωνία Αποχώρησης, κατ' απαίτηση των 27 Κρατών Μελών, δεν είναι ανοιχτή σε επαναδιαπραγμάτευση.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση