Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Στο σχέδιο πόλης το 85% των δασικών αυθαιρέτων - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να "τακτοποιηθούν"

Share it:

Στο σχέδιο πόλης οκτώ στις δέκα περιοχές δασικών αυθαιρέτων, το 85% των οικιστικών πυκνώσεων που δηλώθηκε από τους δήμους πανελλαδικά.

Το αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος και κατέληξε σε συμφωνία και λύση για τις εμπλοκές στην αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων τα οποία εκδηλώνονται το τελευταίο διάστημα σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. Η δήλωση του υπουργού αφορά σε 301 δήμους που αποφάσισαν να ασχοληθούν και να στείλουν τα όρια των οικισμών τους.

"Εμείς είδαμε ότι από το σύνολο των οικιστικών πυκνώσεων που δήλωσαν οι δήμοι, τάξη μεγέθους 85% δεν είναι δασική. Επομένως για τις περιοχές αυτές, εφόσον τελειώνει η διαδικασία για τις οικιστικές πυκνώσεις με τη νομοθέτηση του Φεβρουαρίου, θα μπορέσει να προχωρήσει η πολεοδόμηση εντός δασικών περιοχών. Άρα το θέμα λύνεται χωρίς να προκύπτουν προβλήματα συνταγματικής ανάγνωσης".

Η κυβέρνηση έχει απευθύνει πολλές φορές έκκληση στους δήμους, αλλά 24 εξ αυτών δεν ανταποκρίθηκαν, παρά τις παρατάσεις που δόθηκαν, Μάλιστα οι 10 από αυτούς βρίσκονται στην περιοχή των Κυκλάδων- Δωδεκανήσων. Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι το πρότυπο των οικιστικών πυκνώσεων δεν πρόκειται να τροποποιηθεί γιατί, αν συμβεί αυτό, "πέφτουν" νομικά και οι δασικοί χάρτες που είναι χρήσιμοι στους πολίτες. Ως ενδεικτικό αυτής της χρησιμότητας ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε το εύρημα της διασταύρωσης μεταξύ των οικιστικών πυκνώσεων και των υπαρχόντων στοιχείων για τους δασικούς χάρτες. Εκεί ανέφερε ότι ποσοστό 85% των πυκνώσεων δεν έχει δασικό χαρακτήρα και άρα μπορεί να πολεοδομηθεί.

Προϋπόθεση για όλα αυτά είναι εκτός της επικύρωσης των δασικών χαρτών, η ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου για τις οικιστικές πυκνώσεις. Το νομοσχέδιο τέθηκε σε διαβούλευση και θα "ψηφιστεί τον Φεβρουάριο".

Παράταση για χάρτες

Έως τις 29 Μαρτίου παρατείνεται η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των αναρτημένων δασικών χαρτών, στις περιπτώσεις που αυτή έληγε στο διάστημα από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 6 Μαρτίου. Η ρύθμιση εντάσσεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το ΥΠΕΝ, ενώ η ίδια προθεσμία θα ισχύσει και για τους κατοίκους του εξωτερικού.

Share it:
Reactions:

Οικονομία

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο-γροθιά στη συνείδησή μας! ΠΑΙΔΙΑ χωρίς τετράδια, χωρίς φαγητό, χωρίς φάρμακα...

Μάρω Μπουρδάκου   ΣΚΗΝΕΣ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ...ΣΚΗΝΕΣ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ... ΟΥΓΚΑΝΤΑ..., ένα σχολείο ..600 παι...