GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Σιούφας...

Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, μέτα απο μάχ...

Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, μέτα απο μάχη με τον καρκίνο.

Θερμά συλλυπητήρια Παυλόπουλου
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ.  Παυλόπουλος επικοινώνησε  με την οικογένεια του εκλιπόντος, στενού του φίλου, Δημήτρη Σιούφα και εξέφρασε τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλεια του πρώην προέδρου της Βουλής. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην νεκρώσιμη ακολουθία που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα.

Τσίπρας: Με σοβαρότητα και νηφαλιότητα άφησε το πολιτικό του στίγμα«Ο Δημήτρης Σιούφας άφησε το στίγμα του στην πολιτική ζωή με τη σοβαρότητα, τη νηφαλιότητα & τη μετριοπάθειά του, αρχές που προάγουν τη δημοκρατία & τις οποίες υπηρέτησε με συνέπεια ως το τέλος της ζωής του» έγραψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτηση του στο twitter για τον θάνατο του Δημήτρη Σιούφα.
Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια και την παράταξή του Δημήτρη Σιούφα.

Μητσοτάκης: Σπουδαίος πολιτικός - σπάνιος άνθρωπος
Για την απώλεια του Δημήτρη Σιούφα έκανε δήλωση ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης:
"Ο Δημήτρης Σιούφας υπήρξε ένας σπουδαίος πολιτικός και ένας σπάνιος άνθρωπος που ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια και την ποιότητά του.
Για πολλά χρόνια υπηρέτησε την χώρα, την παράταξή μας και την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καρδίτσα.
Άφησε πίσω του σημαντικό έργο σε όλα τα υπουργεία από τα οποία πέρασε και άσκησε υποδειγματικά τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος της Βουλής, κερδίζοντας την εκτίμηση όλου του πολιτικού κόσμου.
Η είδηση του θανάτου του μας γεμίζει όλους με θλίψη και ιδιαίτερα όσους είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί του.
Εκ μέρους όλης της ΝΔ, τον αποχαιρετώ με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη για όλα όσα προσέφερε. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια."

Δήλωση Κώστα Καραμανλή
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για την απώλεια του πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα έκανε την εξής δήλωση:

«Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετώ το στενό μου φίλο, επί χρόνια πολύτιμο συνεργάτη και ξεχωριστό άνθρωπο, Δημήτρη Σιούφα. Υπηρέτησε με συνέπεια και ανιδιοτέλεια τη Δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον, κερδίζοντας το σεβασμό των συναγωνιστών και την εκτίμηση των πολιτικών του αντιπάλων. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Γεννημένος στις 15 Αυγούστου 1944 στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας, ο Δημητρης Σιουφας σπούδασε Πολιτικές επιστήμες και Δημόσια διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στην Καρδίτσα το 1981 με τη ΝΔ. Από τον Αύγουστο του 1991 μέχρι το Δεκέμβριο του 1992 διατέλεσε υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και από το 1992 μέχρι το 1993 υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το Μάρτιο του 2004, ο Δημήτρης Σιούφας ανέλαβε υπουργός Ανάπτυξης στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Μετά τη δεύτερη εκλογική νίκη του Κώστα Καραμανλή, εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στις 27 Σεπτεμβρίου 2007 με 158 ψήφους (εκτός από τη ΝΔ τον ψήφισε τότε και ο ΛΑΟΣ).

Ο Δημήτρης Σιούφας ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ από το 1997, στην οποία ήταν επίσης μέλος το 1979 - 1985 και το 1994 - 1997. Ήταν επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος (1997-2001) και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου (2001-04). Από τον Απρίλιο του 2000 ως το Μάρτιο του 2004 ήταν Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.
Ήταν παντρεμένος με την Καίτη Αναγνωστάκη με την οποία απέκτησε δύο γιους και μία κόρη.

Σημειώνεται πως η κηδεία του Δημήτρη Σιούφα δεν θα πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη, όπως θα άρμοζε στην περίσταση, καθώς γίνεται σεβαστή σχετική επιθυμία, κατόπιν επικοινωνίας του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση με την οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο κ. Χαρίτσης εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια του πρώην προέδρου της Βουλής και υπουργού και τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του. «Ο Δημήτρης Σιούφας υπήρξε ένας ξεχωριστός άνθρωπος και πολιτικός που άφησε σημαντικό έργο, υπηρετώντας πάντα με αυταπάρνηση τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία», σημείωσε στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο υπουργός Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση