GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε και τρίτη ασθενής που περίμενε για κρεβάτι σε ΜΕΘ στη Ζάκυνθο - Τι απαντά η διοίκηση του Νοσοκομείου

Μεγαλώνει η λίστα με τους ασθενείς που χάνουν τη ζωή τους περιμένοντας διασωληνωμένοι για να ελευθερωθεί ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ στα δη...

Μεγαλώνει η λίστα με τους ασθενείς που χάνουν τη ζωή τους περιμένοντας διασωληνωμένοι για να ελευθερωθεί ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η ΠΟΕΔΗΝ, κατέληξε ακόμη μία, η 3η, ασθενής που περίμενε για κρεβάτι ΜΕΘ στο νοσοκομείο Ζακύνθου.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, πρόκειται για μία 67χρονη, η οποία βρισκόταν στη λίστα αναμονής για περίπου 15 ημέρες.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Πέθανε δυστυχώς και ο τρίτος ασθενής γυναίκα 67 ετών στο Νοσοκομείο Ζακύνθου που περίμενε σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ 15 ημέρες.

Επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας των 150 κλινών ΜΕΘ που είναι εξοπλισμένες και δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Κρίμα!!!»

Τι απαντά το Νοσοκομείο

Το Διοικητικό συμβούλιο του Γ.Ν.Ζακύνθου, έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση, αποφάσισε ομόφωνα όπως εκδοθεί η παρούσα ανακοίνωση, για την ενημέρωση των πολιτών:

«Η διαχείριση των βαρέως πασχόντων περιστατικών, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Νοσοκομείου, έγινε με τον καλύτερα δυνατό επιστημονικά αποδεκτό τρόπο, όπως άλλωστε γινόταν από δεκαετίες στο Γ.Ν.Ζακύνθου, για βαρέως πάσχοντες ασθενείς, που χρειάζονταν μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Το τελευταίο διάστημα λόγω συγκυριών, νοσηρότητας, καιρικών συνθηκών, νοσηλεύθηκαν στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου μας τρεις διασωληνωμένοι ασθενείς, υπό την άοκνη θεραπευτική προσπάθεια του Παθολόγου-Εντατικολόγου κ. Αγαλιώτη και όλου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Παθολογικής Κλινικής και παρέμειναν οι δύο από αυτούς νοσηλευόμενοι, παρά τα συνεχή αιτήματα για να διακομισθούν σε Μ.Ε.Θ., δεδομένης της μη λειτουργίας της ΜΕΘ Ζακύνθου. Ο πρώτος εξ αυτών διεκομίσθη σε ΜΕΘ των Πατρών. Η αντιμετώπιση των ασθενών έγινε σύμφωνα με τους κανόνες της Ιατρικής και Νοσηλευτικής Δεοντολογίας.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο κάνουμε προσπάθειες να λειτουργήσει η ΜΕΘ του Νοσοκομείου, προσπάθειες που γίνονται διαχρονικά από το 2012 που άρχισε να λειτουργεί το νέο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Την ανάγκη αύξησης των κλινών ΜΕΘ αναδεικνύει το γεγονός ότι δεκάδες συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κλίνες απλών θαλάμων αυτές τις ημέρες ανά τη χώρα. Πάγιο αίτημα αποτελεί η αναγκαία επιχορήγηση προκειμένου να γίνουν οι διορισμοί εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και η κάλυψη των λειτουργικών δαπανών αυτής».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση