GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψαριανός: Μακάρι να μπορούσε να αναστηθεί το Ποτάμι

«Στο ΠΟΤΑΜΙ συνάντησα τον καλύτερο κόσμο. Κρίμα. Οι ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το ΠΟΤΑΜΙ,...

«Στο ΠΟΤΑΜΙ συνάντησα τον καλύτερο κόσμο. Κρίμα. Οι ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το ΠΟΤΑΜΙ, όπως ήταν φυσικό σχεδόν μονοπώλησε τη συζήτηση μεταξύ του Γρηγόρη Ψαριανού και των δημοσιογράφων Μάκη Προβατά και Αντώνη Πανούτσο, στο ραδιόφωνο της Athens Voice.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής της Β΄ Αθηνών, μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

«Είμαι πολύ στεναχωρημένος με τις εξελίξεις. Θα ευχόμουν να μπορούσε να αναστηθεί το ΠΟΤΑΜΙ, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο.

Ο κόσμος που είχε μαζευτεί στο ΠΟΤΑΜΙ είναι ο μακράν καλύτερος κόσμος που έχω δει να συσπειρώνεται σε πολιτικές και κομματικές διεργασίες από τη μεταπολίτευση ως σήμερα. Αν θυμηθείτε τα 110 ονόματα της Επιτροπής Διαλόγου ήταν ο αφρός της κοινωνίας. Κι όλος αυτός ο κόσμος μετακινήθηκε. Και το ΠΟΤΑΜΙ στέρεψε. Έλεγα στον Σταύρο και σε όλους την εμπειρία μου από τη ΔΗΜΑΡ που ξεκίνησε από 7% και πήγε στον …άσο μπαστούνι και μετά στο 0,48%. Δεν με άκουσε ούτε μία φορά. Και συνέβησαν ακριβώς τα ίδια: από το 7% έχουμε πάει στη μισή μονάδα.

Σημεία καμπής θεωρώ τρία βασικά: Το πρώτο ότι δώσαμε την εντύπωση πως ήμασταν stand by να αντικαταστήσουμε τους «Καμμένους». Δεύτερον ότι στο άθλιο δημοψήφισμα του ’15 έπρεπε να καλέσουμε τον κόσμο σε αποχή. Αν είχε επιτευχθεί ένα 65% αποχής, θα είχε ακυρώσει αυτή την γελοιότητα. Το τρίτο ήταν τον Αύγουστο του ‘ 15 που ψηφίσαμε το Μνημόνιο του Τσίπρα χωρίς όμως να τον αναγκάσουμε να δεσμευτεί δημόσια ότι δεν θα πάει τη χώρα σε εκλογές. Ως πολιτικός απατεώνας, μόλις πήρε την έγκριση του 3ου Μνημονίου από τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, σε μια βδομάδα προκήρυξε εκλογές.

Η τελευταία ευκαιρία για το ΠΟΤΑΜΙ ήταν να προχωρούσε στην ώρα αποφάσεων με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Φλωρίδη σε μια πραγματικά εκσυγχρονιστική μεταρρυθμιστική κίνηση στον κεντρώο χώρο. Κι ενώ ο Σταύρος μετά από 9 μήνες εγκυμοσύνης αποφάσισε να πει όχι σε αυτό, μέσα σε 9 μέρες αποφάσισε να πάει να διεκδικήσει την αρχηγία …του ΠΑΣΟΚ. Και ενώ και τότε είπε “εγώ και να χάσω θα παραμείνω απλός στρατιώτης”, σε ένα μήνα έφυγε κι από το εκεί.

Ελπίζω οι εξελίξεις στον πολιτικό χώρο να είναι καλύτερες και στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση να προβλέπεται να αποτρέπονται κι αυτές οι μεταγραφές από το ένα κόμμα στο άλλο. Δεν μπορεί να σε ψηφίζει ο κόσμος για την Honda και να πηγαίνεις στην Opel».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση