GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Σπύρος Λιβαθινός υποψήφιος Δήμαρχος Μαραθώνα

Ο Σπύρος Λιβαθινός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις δημοτικές εκλογές στον πολύπαθο Δήμαρχο Μαραθώνα σε μια προσπάθεια να μπει τέλ...

Ο Σπύρος Λιβαθινός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις δημοτικές εκλογές στον πολύπαθο Δήμαρχο Μαραθώνα σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στις περιπέτειες του ιστορικού Δήμου.
Μια από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 και ένας άνθρωπος με σημαντική διαδρομή στην κοινωνία, αναλαμβάνει το βάρος της ευθύνης να βγάλει τον ιστορικό Δήμο Μαραθώνα από το τέλμα της εγκατάλειψης που έχει βυθιστεί εδώ και χρόνια.
Ο Σπύρος Λιβαθινός, βετεράνος ποδοσφαιριστής που τίμησε τη φανέλα του Παναθηναϊκού και της εθνικής ομάδας, προπονητής των κλιμακίων νέων των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων και εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα, ανακοίνωσε την απόφαση του να ηγηθεί του συνδυασμού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ» και να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Με προσωπική επιστολή του προς όλους τους κατοίκους του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης, ο Σπύρος Λιβαθινός ανέλυσε τους λόγους που τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση (σε μια κομβική περίοδο για τον Δήμο Μαραθώνα, λίγους μόλις μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι), υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα δημιουργίας μιας ευρύτερης κοινωνικής συμμαχίας, προκειμένου ολόκληρη η περιοχή να επανέλθει σε μονοπάτια ευημερίας, προόδου και εκσυγχρονισμού.

Το πλήρες κείμενο της δημόσιας επιστολής του Σπύρου Λιβαθινού έχει ως εξής:
"Φίλες και φίλοι,
H πενταετία που ολοκληρώνεται δειλά – δειλά, αποτέλεσε σε προσωπικό επίπεδο ένα από τα πιο σκληρά μαθήματα που έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου. Ένα ιδιότυπο – και άκρως επώδυνο – πανεπιστήμιο εισαγωγής στον κόσμο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε με όρεξη, όραμα και ανιδιοτελή πρόθεση να συμβάλλουμε στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και που μέσα σε ελάχιστους μήνες πρόδωσε κάθε μας προσδοκία, κάθε μας φιλοδοξία.
Η πρώτη μου εμπειρία στα κοινά ήταν δύσκολη, μα διδακτική. Συναισθηματικά απάνθρωπη πολλές φορές, μα ταυτόχρονα εκπαιδευτική. Ζώντας εδώ και πέντε χρόνια καθημερινά στο πλευρό των δημοτών, εισπράττοντας τα συναισθήματα οργής, αγανάκτησης και απογοήτευσης, αλλά κυρίως ακούγοντας την κραυγή αγωνίας για το μέλλον των παιδιών και των οικογενειών τους, αισθάνθηκα ότι είχα μπροστά μου δύο δρόμους να επιλέξω.
Ο πρώτος ήταν της άτακτης υποχώρησης. Της ανάληψης μιας τυπικής, διπλωματικής ευθύνης για την όποια συμμετοχή μου στο «φιάσκο Ψινάκη» (όσο κι αν διήρκησε αυτή) και της… επιστροφής στο σπίτι μου.
Ο δεύτερος ήταν αυτός της μάχης! Της δημιουργίας! Της συμμετοχής! Της προσπάθειας! Του διαρκούς αγώνα για να πάρουμε στα δικά μας χέρια το μέλλον των παιδιών μας! Για να χτίσουμε έναν Δήμο που θα μας σέβεται και θα τον σεβόμαστε.
Που θα υπολογίζει τον δημότη και που θα δίνει λύσεις στην καθημερινότητά του μέσα και από την ενεργή συμμετοχή του στα κοινά.
Που θα οραματίζεται και θα σχεδιάζει το μέλλον του Δήμου, ακολουθώντας ένα σύγχρονο μοντέλο διοίκησης.
Στη ζωή μου δεν έμαθα ποτέ να κρύβομαι. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας μου στον αθλητισμό, διδάχτηκα τι θα πει «παλεύω», «αγωνίζομαι», «βελτιώνομαι», «πετυχαίνω». Πάνω απ’ όλα όμως, έμαθα τι θα πει «συνεργάζομαι»! Μέσα στα γήπεδα έμαθα ότι η δύναμη της ΟΜΑΔΑΣ είναι πάντα ισχυρότερη από τη δύναμη του ατόμου.

Δυστυχώς, στην τοπική αυτοδιοίκηση (όπως τουλάχιστον την έζησα αυτά τα πέντε χρόνια στο Δήμο Μαραθώνα) διαπίστωσα ότι το «εγώ», υπερισχύει του «εμείς». Είδα ανθρώπους να ποδοπατούν ακόμη και την ίδια τους την αξιοπρέπεια, στο βωμό του όποιου προσωπικού τους συμφέροντος. Ταυτόχρονα, όμως, είδα και νέους ανθρώπους να αντιστέκονται, να μάχονται για το καλό των πολλών και όχι για τον εαυτό τους. Είδα, όμως, και πολλούς νέους να απογοητεύονται! Και η απογοήτευση δεν ταιριάζει σ’ αυτόν εδώ τον τόπο! Ούτε στην ιστορία του, ούτε στις προοπτικές του…
Όπως το έπραττα, πάντα λοιπόν, ως αθλητής έτσι και ως ενεργός πολίτης επέλεξα να αγωνιστώ, να ηγηθώ, να συνεργαστώ και να παλέψω!
Τους τελευταίους μήνες ήρθα σε επαφή με ανθρώπους που εκτιμώ για να διαπιστώσω κατά πόσο θα μπορούσα να βρω συνοδοιπόρους σε ένα δύσκολο εγχείρημα. Σε μια προσπάθεια αναγέννησης της πόλης μας, που θα στηρίζεται στη δύναμη της ομάδας, που θα υψώσει ανάχωμα απέναντι σε παθογένειες του παρελθόντος και που θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη όλων σας, των συνδημοτών μας, βασιζόμενη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στις προτάσεις και τις ιδέες της. Με σεβασμό σε κάθε διαφορετική άποψη και με ανοιχτούς ορίζοντες να αγκαλιάσει κάθε τεκμηριωμένα εποικοδομητική φωνή, απ’ όπου κι αν προέρχεται.
Η δική τους ανταπόκριση, ήταν αυτή που με οδηγεί σήμερα να στέκομαι μπροστά σας και να σας κοιτώ νοερά όλους μαζί – και τον καθένα ξεχωριστά – στα μάτια. Η δική τους θέληση αποτέλεσε το ελιξίριο της προσωπικής μου διάθεσης να αγωνιστώ για έναν Δήμο Μαραθώνα που θα μας κάνει όλους να αισθανόμαστε ασφαλείς, αξιοπρεπείς και αληθινά περήφανοι.
Με αίσθημα ευθύνης, λοιπόν, σας ανακοινώνω ότι θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Μαραθώνα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές και μαζί με τους συνοδοιπόρους μου σας προσκαλώ να γίνεται μέλος μιας ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ που θα υπογράψει την αναγέννηση του τόπου μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ, μπορούμε να πάρουμε το μέλλον μας στα χέρια μας! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ, μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το κοινό καλό! Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ σας προσκαλεί να μοιραστείτε το όραμά της για έναν Δήμο Μαραθώνα αντάξιο της ιστορίας του και των προσδοκιών μας, αντάξιο των παιδιών μας!
Με εκτίμηση
Σπύρος Λιβαθινός"

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΛΙΒΑΘΙΝΟΣ
Ο Σπύρος Λιβαθινός γεννήθηκε στην Πάτρα το 1955 και σε ηλικία τεσσάρων ετών μετακόμισε με τους γονείς του Γεράσιμο και Ελένη στην Αθήνα. Οι παραλίες του Σχινιά και της Νέας Μάκρης αποτελούσαν αρχικά για την οικογένειά του μόνιμο προορισμό απόδρασης τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά το δέσιμό του με την περιοχή τον μετέτρεψε σύντομα σε μόνιμο κάτοικό της. Το 1978 απέκτησε κατοικία ως καλοκαιρινός επισκέπτης στην περιοχή του Ζούμπερι, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 έμεινε στην Αγία Μαρίνα και από τα μέσα του 2000 διαμένει μόνιμα στην περιοχή του Σχινιά.
Η πορεία του στον αθλητισμό
Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Ελλάδος Ποδοσφαίρου Νέων από το 2014 έως το 2018, ο Σπύρος Λιβαθινός ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 1968 από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Τα ηγετικά προσόντα του αναδείχθηκαν από νεαρή ηλικία, όπως και ο τρόπος που θυσίαζε τον εαυτό του για να βελτιώνει τους συμπαίκτες του, γι αυτό και ανέβηκε πολύ σύντομα στην ανδρική ομάδα. Ως παίκτης κατέκτησε 3 Πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα Ελλάδος και ένα βαλκανικό κύπελλο Συλλόγων. Το «Μηχανάκι», προσωνύμιο που απέκτησε από την κορυφαία του επίδοση ως αμυντικό χαφ υπήρξε ακρογωνιαίος λίθος και της Εθνικής ομάδας την δεκαετία του ΄70 και του ΄80 .
Οι δράσεις του, όμως, ως άνθρωπος του αθλητισμού δεν περιορίζονταν μόνο στο χορτάρι και τους πάγκους. Οι ηγετικές του ικανότητες ήταν αυτές που κέρδισαν τους συναδέλφους του Έλληνες ποδοσφαιριστές και τον ανέδειξαν αντιπρόεδρο του Συνδέσμου τους στα τέλη της δεκαετίας του ’70.
Ωστόσο, το μεγαλύτερο «παράσημο» της διοικητικής του πορείας στο χώρο του αθλητισμού, δεν ήταν άλλο από το περίφημο «θαύμα της Παιανίας». Ως πρόεδρος των ακαδημιών του Παναθηναϊκού, οργάνωσε ένα πρότυπο δίκτυο ακαδημιών και κατέστησε τα τμήματα υποδομής του συλλόγου ως παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο σε πανελλήνιο, αλλά και σε διεθνές επίπεδο.
Η δράση του στα κοινά
Η ενασχόληση του με τα κοινά ξεκίνησε το 2014, όπου εξελέγη δημοτικός σύμβουλος του δήμου Μαραθώνα και ορίστηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Λόγω της εμπειρίας του ανέλαβε Υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου, και παρά τη σύντομη θητεία του στο συγκεκριμένο πόστο – λόγω του διαχωρισμού της θέσης του από τις πολιτικές και τις πρακτικές του Δημάρχου - κατάφερε μεταξύ άλλων να εξασφαλίσει ο δήμος Μαραθώνα το Κλειστό Γυμναστήριο του Καβαρνού (δίνοντας τέλος σε ένα χρόνιο πρόβλημα της νεολαίας του Μαραθώνα), ενώ συνέβαλε τα μέγιστα στην επανένταξη του έργου αντικατάστασης χλοοτάπητα στο Γήπεδο του Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου.
Έχει τιμηθεί από τη UNICEF και πολλούς φορείς για την πολύπλευρη δράση του και την προσφορά του στην κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση