GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα συγχαρητήρια Μογκερίνι-Χαν για την υπερψήφιση της Συνταγματικής Αναθεώρησης στην ΠΓΔΜ

"Θερμά συγχαρητήρια" για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ επί της συνταγματικής αναθέωρησης εκφράζ...

"Θερμά συγχαρητήρια" για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ επί της συνταγματικής αναθέωρησης εκφράζουν σε κοινή δήλωσή τους η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι και ο επίτροπος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν.

Η Φ. Μογκερίνι και ο Γ. Χαν χαρακτηρίζουν την έγκριση της αλλαγής του ονόματος "σημαντικό βήμα για την εφαρμογή της ιστορικής συμφωνίας Πρεσπών", σημειώνοντας πως "οι πολιτικοί ηγέτες και οι πολίτες έδειξαν την αποφασιστικότητά τους να εκμεταλλευτούν αυτή τη μοναδική και ιστορική ευκαιρία για την επίλυση μιας από τις παλαιότερες διαμάχες στην περιοχή και να προχωρήσουν αποφασιστικά στο μονοπάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

"Η ΕΕ υποστηρίζει σθεναρά αυτή τη συμφωνία, η οποία αποτελεί παράδειγμα συμφιλίωσης για την περιοχή και την Ευρώπη στο σύνολό της. Καθώς περιμένουμε την ολοκλήρωση των επόμενων βημάτων που οδηγούν στην πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών, η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη συνέχιση της πλήρους υποστήριξης της χώρας προς τον κοινό στρατηγικό της στόχο για την ένταξη στην ΕΕ", καταλήγει η κοινή δήλωση Μογκερίνι και Χαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση