GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σπυράκη προς Τσίπρα: Πείτε ποιοι είναι οι "πρόθυμοι" βουλευτές

Η αβεβαιότητα στην χώρα έχει σοβαρές συνέπειες στα εθνικά θέματα και στην οικονομία, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου και ευρωβουλευτής Μαρία...


Η αβεβαιότητα στην χώρα έχει σοβαρές συνέπειες στα εθνικά θέματα και στην οικονομία, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου και ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου. Προσθέτοντας ότι : «Η κατάσταση αυτή είναι αποκλειστική ευθύνη του κ. Τσίπρα. Η κυβέρνηση έχει ανάγκη από ισχυρή κυβέρνηση για να επαναφέρει τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Κάθε μέρα που παραμένει αυτή η κυβέρνηση ζημιώνεται ο τόπος».
Σε ερώτηση για το αν η ΝΔ προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας, η κ. Σπυράκη σημείωσε ότι η ΝΔ έχει όλα τα πολιτικά και θεσμικά όπλα στο τραπέζι, θα πράξει ό,τι πρέπει όταν πρέπει. Για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να παραμείνει δίχως κοινοβουλετική πλειοψηφία, σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ, η κ. Σπυράκη απάντησε: «Υπάρχει κυβέρνηση; Στην Ελλάδα μεταπολιτευτικά δεν υπήρξε ποτέ κυβέρνηση μειοψηφίας. Η αποχώρηση του κ. Καμμένου συνεπάγεται την υποχρέωση για ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν είχαμε κυβερνήσεις μειοψηφίας μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο». Συνεχίζοντας έθεσε τρία ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό:
-Ο κ. Τζανακόπουλος προανήγγειλε στις 20 Ιουνίου ότι σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ η κυβέρνηση θα ζητήσει και θα λάβει νέα ψήφο εμπιστοσύνης. Τι άλλαξε από τότε και μιλά για κυβέρνηση ανοχής;
-Ο κ. Τσίπρας στην χθεσινή Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είπε ότι ακόμη κι αν φύγουν οι ΑΝΕΛ θα έχει 151 βουλευτές. Ποιοι είναι αυτοί οι πρόθυμοι βουλευτές που είναι τώρα στη αντιπολίτευση, και με ποια κίνητρα αυτοί οι βουλευτές δείχνουν τώρα προθυμία να τον στηρίξουν;
-Την ίδια ώρα και λίγο πριν ο κ. Καμμένος αποχωρήσει, υπογράφει από κοινού με τον κ. Τσακαλώτο συμφωνία με αντισταθμιστικά οφέλη 230 εκατ. ευρώ στην αναβάθμιση των F-16. Ο κ. Τσίπρας είναι που παλαιότερα διαβεβαίωνε ότι ότι δεν θα υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη. Τι άλλαξε και στο παρά πέντε της αποχώρησης του κ. Καμμένου από την κυβέρνηση υπογράφεται τέτοια συμφωνία;
Σε ερώτηση για τον ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας σε περίπτωση αποχώρησης του κ. Καμμένου από την κυβέρνηση, η κ. Σπυράκη περιορίστηκε να πει ότι η αβεβαιότητα βλάπτει τη χώρα και τους πολίτες, η κυβέρνηση είναι συνώνυμο της ανασφάλειας, και πρόσθεσε ότι όσο παραμένει η κυβέρνηση βλάπτεται η κατάσταση στην οικονομία, τα επιτόκια δανεισμού ανεβαίνουν.
Σε ερώτηση για την άποψη Σημίτη ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ξανά προσφυγή στον ΕSM η κ. Σπυράκη απάντησε ότι «αυτή είναι η άποψη του κ. Σημίτη. Η ΝΔ επισημαίνει ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση».
Υπόθεση Novartis
Σε ερώτηση για ενδεχόμενες ευθύνες της κ. Τουλουπάκη στην διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis η κ. Σπυράκη απάντησε ότι για τη ΝΔ υπάρχουν δύο θέματα:
-το πρώτο θέμα είναι το θεσμικό: η ΝΔ υποστηρίζει την θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και έχει καταθέσει προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος προς αυτή την κατεύθυνση.
-το δεύτερο είναι ότι στη Novartis η κυβέρνηση επιχείρησε να στήσει σκευωρία, η σκευωρία κατέρρευσε, τα υπόλοιπα είναι δουλειά της δικαιοσύνης.
Επίσκεψη Μέρκελ
Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ και στη συνάντησή της με τον πρόεδρο της ΝΔ όπου θα συζητηθεί και το Σκοπιανό. Οι επισκέψεις ξένων ηγετών είναι ευπρόσδεκτες, είπε η κ. Σπυράκη και πρόσθεσε ότι η κ. Μέρκελ γνωρίζει τις θέσεις της ΝΔ για το Σκοπιανό και ο κ. Μητσοτάκης θα τις επαναλάβει. Όσο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία ούτε σε αυτή ούτε στην επόμενη Βουλή. Σημείωσε πως ο κ. Μητσοτάκης ότι λέει δημόσια το λέει και στις κατ ιδίαν συζητήσεις του. Ωστόσο, πρόσθεσε, το Σκοπιανό δεν θα είναι το μοναδικό θέμα της συνάντησης.
Η κ. Σπυράκη τέλος κατήγγειλε την κυβέρνηση για φωτογραφικές διατάξεις, copy paste, όπως ανέφερε, στην τοποθέτηση γενικών γραμματέων στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση