GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"H Συμφωνία των Πρεσπών έφερε όλους προ των ιστορικών ευθυνών τους"

Την άποψη ότι "η Συμφωνία των Πρεσπών έφερε όλους προ των ιστορικών ευθυνών τους", εκφράζει, μία μέρα μετά την επικύρωση της Συ...

Την άποψη ότι "η Συμφωνία των Πρεσπών έφερε όλους προ των ιστορικών ευθυνών τους", εκφράζει, μία μέρα μετά την επικύρωση της Συμφωνίας από την ελληνική Βουλή, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Νότης Μηταράκης ερωτηθείς εάν όσοι υπερψήφισαν τη Συμφωνία είναι ανεπιθύμητοι σε τυχόν συνεργασία με τη ΝΔ.
"Και αυτό το έχει τονίσει σε κάθε ευκαιρία ο πρόεδρός μας, όταν κάλεσε τους βουλευτές να αναλογιστούν τι σημαίνει η ψήφος τους και τις επιπτώσεις της. Όσοι ψήφισαν τη Συμφωνία, έκαναν μια ξεκάθαρη τοποθέτηση που βρίσκεται μακριά από τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού" προσθέτει ο κ. Μηταράκης.
Ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει ακόμη ότι «η ΝΔ προσπάθησε, με κάθε μέσο που της δίνει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, να εμποδίσει τη Συμφωνία να έρθει και να ψηφιστεί» και σημειώνει: "Το καλοκαίρι, με την πρόταση δυσπιστίας, δώσαμε την ευκαιρία στον κ. Καμμένο που τώρα παρουσιάζεται ως Μακεδονομάχος να μπλοκάρει τη Συμφωνία. Αυτός προτίμησε με τη στάση του να «δώσει το στυλό» στον κ. Κοτζιά για να υπογράψει στις Πρέσπες. Με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ και μερικών προθύμων, ψηφίστηκε τελικά μια συμφωνία εκτός εθνικής γραμμής. Μια συμφωνία, που βρίσκει τη Βουλή σε πλήρη δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα, όπως έλεγε και το Σύνταγμα του 1975.
Με την ψήφιση της Συμφωνίας, η κυβέρνηση μείωσε πλέον δραματικά τα περιθώρια αντίδρασης της χώρας μας στους διεθνείς οργανισμούς. Ωστόσο, όπως τόνισε ο πρόεδρός μας χθες στη Βουλή, η διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ δεν σχετίζεται με τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η Ελλάδα διατηρεί ανέπαφο το δικαίωμα του κράτους μέλους της ΕΕ να διαπραγματευτεί την κάθε πτυχή της ενταξιακής συμφωνίας, και στην ύστατη στιγμή, αν αυτό χρειαστεί, να προβάλει και βέτο, εάν κρίνει ότι αυτό εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα".
Ερωτηθείς για το πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ τονίζει ότι «τα μικρά κόμματα και ο πολυκερματισμός είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, απόρροια της οικονομικής κρίσης» και προσέθεσε: «Συχνά αποτελούνταν από ετερόκλητα στελέχη, διαφορετικών ιδεολογικών τοποθετήσεων, ενώ δυστυχώς, κατά κανόνα, δεν είχαν κάτι ρηξικέλευθο να προτείνουν στον προγραμματικό τους λόγο. Όλα αυτά φτιάχνουν μία τάση επιστροφής στα παραδοσιακά κόμματα».
Τέλος, αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Μηταράκης υπογραμμίζει: «Ο θεσμός του Προέδρου Δημοκρατίας ούτε εμπλέκεται, ούτε επιτρέπεται να εμπλέκεται σε πολιτικές εξελίξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση