GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τοσουνίδης: Ο Μητσοτάκης συνυπέγραψε τις Πρέσπες

Ο Θεόδωρος Τοσουνίδης σχολίασε τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τη συνταγματικότητα του προσυμφώνου των Πρεσπών, τονίζον...

Ο Θεόδωρος Τοσουνίδης σχολίασε τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τη συνταγματικότητα του προσυμφώνου των Πρεσπών, τονίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης συνυπέγραψε τις Πρέσπες, συμφωνώντας στη συνταγματικότητα του προσυμφώνου των Πρεσπών και απορρίπτοντας το μοναδικό μέσο κοινοβουλευτικής αντίστασης.

Όπως αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ:

«Κατέθεσε τα όπλα ο κ. Μητσοτάκης, που μαζί με το ΠΑΣΟΚ ΔΕΧΘΗΚΑΝ τη συνταγματικότητα του Προσυμφώνου των Πρεσπών.

Η Ένσταση Αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ήταν το μοναδικό κοινοβουλευτικό μέσο, το οποίο μπορούσε να σταματήσει την παράδοση του όρου «Μακεδονία», διότι σύμφωνα με το άρθρο 100 του Κανονισμού της Βουλής, απαιτείτο μόνο πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών όπου ο ΣΥΡΙΖΑ μειοψηφούσε.

Ο κ. Μητσοτάκης «ασέλγησε» πολιτικά πάνω στο σώμα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων με την απόφασή του να δεχθεί ως συνταγματικό το Προσύμφωνο των Πρεσπών, ίσως γιατί προτιμάει, υποκρινόμενος τον ΔΗΘΕΝ «Μακεδονομάχο», ΤΑ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ μέσα, όπως αυτό της πρότασης μομφής, όπου απαιτούνται 151 βουλευτές σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Παρόλα αυτά, ενδεχόμενη πρόταση μομφής για το Προσύμφωνο των Πρεσπών οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα την υπερψηφίσουν, ώστε να φανεί η αναποτελεσματικότητα αυτού του κοινοβουλευτικού μέσου, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με την Ένσταση Αντισυνταγματικότητας, που σήμερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης ΑΠΕΡΡΙΨΕ, ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ να σταματήσει την παράδοση του όρου «Μακεδονία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση