GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοκάρει η εικόνα ασθενούς στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας - Παραμένει στο κρεβάτι δεμένος και γυμνός

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο Facebook και δείχνει έναν ασθενή γυμνό και δεμένο σε κρεβάτι του...

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο Facebook και δείχνει έναν ασθενή γυμνό και δεμένο σε κρεβάτι του Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Μάλιστα όπως έγραψε ο χρήστης που ανέβασε τη φωτογραφία στη σελίδα "Τα Παράπονά σου στον Δήμαρχο", ο ασθενής αφέθηκε χωρίς φροντίδα και καθαριότητα από το νοσηλευτικό προσωπικό και τελικά προσφέρθηκαν να τον βοηθήσουν δύο γυναίκες, επισκέπτριες στο Νοσοκομείο και μια εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού. Όπως ήταν λογικό, η συγκεκριμένη ανάρτηση προκάλεσε αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια.

Τι απαντά ο Διοικητής του Νοσοκομείου

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φοίβος Κακαβίτσας, απάντησε «Από την πρώτη ενημέρωση, το περιστατικό έχει καθηλωθεί με ιατρική οδηγία για την προστασία του ιδίου, καθώς μετά από την κάκωση κεφαλής έχει αποπροσανατολισμό και κρίσεις και όχι λόγω έλλειψης προσωπικού. Προφανώς για τις λεπτομέρειες θα διαταχθεί ΕΔΕ ώστε να διασαφηνιστούν τα γεγονότα. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω ο ασθενής κινδυνεύει να αυτοτραυματιστεί για το λόγο αυτό ο ιατρός έδωσε εντολή περιορισμού.

Η ενημέρωση που έχω από τη νοσηλευτική διεύθυνση είναι ότι τακτικά καθαρίζεται, αλλάζεται και ταΐζεται από το νοσηλευτή βάρδιας. Σε κάθε περίπτωση όπως προανέφερα το περιστατικό θα διερευνηθεί με ΕΔΕ ως προς την ορθότητα διαχείρισης του.

Επαναλαμβάνω ότι και δέκα νοσηλευτές να είχε η κάθε κλινική υπάρχουν καταστάσεις όπου για την ασφάλεια των ιδίων κάποιοι ασθενείς με εντολή γιατρών δύνανται να καθηλωθούν.

Από τις πρώτες πληροφορίες ο συγκεκριμένος τις πρώτες ημέρες είχε αποκλειστική νοσηλεύτρια. Πάρα ταύτα φαίνεται πως υπήρχε εντολή καθήλωσης παρότι υπήρχε αποκλειστική και παρότι ήταν δίπλα του εθελόντρια του ερυθρού σταυρού.

Καλό είναι να περιμένουμε να δούμε αν δεν έγινε κάτι σωστά γιατί η δημοσίευση έτσι όπως έχει διατυπωθεί σίγουρα δεν μεταφέρει την πραγματική εικόνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση