GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλλαγές στη σύνθεση των κοινοβουλευτικών επιτροπών για να διασφαλίζεται η πλειοψηφία φέρνει η αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛ

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου Αλλαγές στη σύνθεση των κοινοβουλευτικών επιτροπών προκειμένου να μην αμφισβητηθεί η κυβερνητική π...

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Αλλαγές στη σύνθεση των κοινοβουλευτικών επιτροπών προκειμένου να μην αμφισβητηθεί η κυβερνητική πλειοψηφία φέρνει η αποχώρηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του real.gr τις αμέσως επόμενες ώρες, της ψήφου εμπιστοσύνης αναμένεται αλλαγή στη σύνθεση των κοινοβουλευτικών επιτροπών προκειμένου να υπάρχει και εκεί η απεικόνιση της πλειοψηφίας η οποία θα προκύψει από την ψήφο εμπιστοσύνης.

Η αλλαγή της σύνθεσης των επιτροπών κρίνεται επιβεβλημένη από την πρόβλεψη του άρθρου 31, παρ.5 του Κανονισμού της Βουλής σύμφωνα με το οποίο: "για να εξασφαλίζεται η συμμετoχή όλων των Boυλευτών και να διατηρείται η κατ’ αναλoγία εκπρoσώπηση όλων των Koινoβoυλευτικών Oμάδων στις επιτρoπές μπoρεί να αυξoμειώνεται o αριθμός των μελών κάθε επιτρoπής με απόφαση τoυ Πρoέδρoυ της Boυλής, χωρίς να θίγεται, σε κάθε επιτροπή, η απόλυτη πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή".

Η ερμηνεία αυτής της διάταξης είναι ότι το 151 που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση στην αυριανή ψηφοφορία θα πρέπει να αποτυπωθεί και στη σύνθεση των επιτροπών και μάλιστα άμεσα καθώς το ζήτημα θα πρέπει να έχει επιλυθεί.

Επισημαίνεται ότι είναι εσφαλμένη η εντύπωση πολλών ότι στις επιτροπές δεν ψηφίζουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές. Σύμφωνα με τον Κανονισμό μπορεί να γίνει φανερή ψηφοφορία δι'ανατάσεως της χειρός στην οποία θα ψηφίζουν όλοι οι βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση