GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυστηρή προειδοποίηση ΕΕ στη Βρετανία: Σεβαστείτε τα συμφωνηθέντα με ή χωρίς συμφωνία αποχώρησης

Βρυξέλλες, Aθανάσιος Αθανασίου Αυστηρή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να σεβαστεί τις πρόνοιες της Συμφων...

Βρυξέλλες, Aθανάσιος Αθανασίου

Αυστηρή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να σεβαστεί τις πρόνοιες της Συμφωνία της Μ. Παρασκευής, που αποτελεί διεθνή ειρηνευτική συμφωνία, με ή χωρίς συμφωνία αποχώρησης κατά την έξοδο του ΗΒ από την ΕΕ, απευθύνει εκ μέρους της Κομισιόν, ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος Μαργαρίτης Σχοινάς.

Συγκεκριμένα, κατά την ενημέρωση των συντακτών μετά τη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων ο Μαργαρίτης Σχοινάς ξεκαθάρισε:

1) Η ΕΕ είναι αποφασισμένη να πράξει ότι μπορεί, με ή χωρίς συμφωνία, ώστε να αποφευχθεί η ανάγκη για ένα σύνορο και να προστατεύσει την ειρήνη στη Β. Ιρλανδία.

Η ΕΕ στηρίζει πλήρως την Ιρλανδία και εκφράσαμε σε πλείστες περιπτώσεις πλήρη αλληλεγγύη με την Ιρλανδία. Αυτό δεν έχει αλλάξει.

Θα συνεχίσουμε να υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση του ΗΒ, τις ευθύνες της στο πλαίσιο της Συμφωνίας της Μ. Παρασκευής, με η χωρίς συμφωνία.

2) Την ίδια ώρα η Ιρλανδία και η ΕΕ έχουν ευθύνες σε σχέση με την προστασία της κοινής αγοράς και της τελωνειακής ένωσης. Κάθε προϊόν που εισέρχεται στη Β.Ιρλανδία, προερχόμενο από άλλο σημείο του ΗΒ, εισέρχεται στην Κοινή Αγορά ως σύνολο και

3) αυτός είναι ο λόγος που το backstop, το οποίο αποτελεί τμήμα της συμφωνίας αποχώρησης, είναι θεμελιώδους σημασίας. Ακριβώς για αυτό το λόγο η Συμφωνία Αποχώρησης (ΣΑ) είναι η καλύτερη και μόνη δυνατή συμφωνία, διαθέσιμη πάνω στο τραπέζι και δεν είναι ανοικτή σε επαναδιαπραγμάτευση.

Πηγή ρεπορτάζ: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση