GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην αντεπίθεση περνάει ο Μανιαδάκης- Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις του

Σε μία σειρά ενεργειών προχωρούν από σήμερα ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος για την υπόθεση novartis Νίκος Μανιαδ...

Σε μία σειρά ενεργειών προχωρούν από σήμερα ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος για την υπόθεση novartis Νίκος Μανιαδάκης και ο συνήγορός του Θεόδωρος Μαντάς.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ''Φιλελεύθερος'', θα γνωστοποιήσουν στις αρμόδιες αρχές τα γεγονότα με τη δική τους οπτική γωνία, συνεπώς πλέον οι - βαρύτατες- καταγγελίες του θα τελούν επισήμως και όχι μέσω των ΜΜΕ σε γνώση της Δικαιοσύνης.
Νομικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι δικαστικές αυτές κινήσεις πρέπει να αποτελέσουν τη βάση για να διενεργηθεί μία παράλληλη έρευνα για την υπόθεση novartis, που θα αφορά τυχόν προσπάθεια ενοχοποίησης Novartis, που θα αφορά τυχόν προσπάθεια ενοχοποίησης συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων. Δηλαδή δεν αποκλείουν να τρέχουν δύο παράλληλες έρευνες: Η μία για τις δωροδοκίες γιατρών και κρατικών αξιωματούχων και η δεύτερη με βάση τις καταγγελίες Μανιαδάκη για ''στήσιμο'' της υπόθεσης από άλλα κέντρα εξουσίας.
Ήδη σήμερα ο Θεόδωρος Μαντάς, συνήγορος του κ. Μανιαδάκη:
- Καταθέτει αίτηση ακύρωσης της ποινικής δίωξης σε βάρος του εντολέα του ''για παθητική δωροδοκία σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών δημοσίου χρήματος'', η οποία επισύρει ποινή έως και ισόβια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσκομίσει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο Μανιαδάκης ουδέποτε υπήρξε κρατικός αξιωματούχος ή δημόσιος λειτουργός με την έννοια του νόμου για να μπορεί να διωχθεί με βάση τις διατάξεις του συγκεκριμένου δρακόντειου νόμου. Όπως λέει, δεν είχε οργανική θέση, απλώς ήταν εξωτερικός σύμβουλος υπουργών. Η διαφοροποίηση είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί αλλάζει εντελώς την κλίμακα βαρύτητας του όποιου αδικήματος.
-Καταθέτει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προσφυγή κατά της απαγόρευσης εξόδου που του επιβλήθηκε.
- Καταθέτει μηνύσεις στους άλλους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, πιθανόν με τα πραγματικά ονοματεπώνυμά τους, αφού σύμφωνα με όσα δημόσια είπε, τους γνώρισε στον προθάλαμο της Εισαγγελίας όταν συναντήθηκαν τυχαία από κακό συντονισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση