GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαρίδης: Δεν έχω μιλήσει με τον Λεβέντη εδώ και τέσσερις μήνες - ΒΙΝΤΕΟ

«Καταψηφίζω τη Συμφωνία των Πρεσπών και αν η κυβέρνηση μετά το ραντεβού του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, πριν έ...

«Καταψηφίζω τη Συμφωνία των Πρεσπών και αν η κυβέρνηση μετά το ραντεβού του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, πριν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη βουλή, δεν πρόκειται να πάρει από εμένα ψήφο εμπιστοσύνης και ας πάμε σε εκλογές για να αποφασίσει ο λαός τι θα γίνει με αυτό το θέμα» δήλωσε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Ερωτηθείς ωστόσο τι θα πράξει στην περίπτωση που η ψήφος εμπιστοσύνης ζητηθεί αφού έρθει στη Βουλή η Συμφωνία, ανέφερε ότι ενδεχομένως να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης εάν η κυβέρνηση φέρει πέντε θετικά για την κοινωνία νομοσχέδια αλλά και την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει ο ίδιος αναφορικά με τη δωρεάν παροχής νομικής βοήθειας για όσους βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. «Αν γίνουν αυτά, ενδεχομένως να δώσω εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για να συνεχίσει και να τα υλοποιήσει. Δεν γίνεται να μην περάσει το δικό μου, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί από τον Δεκέμβριο» , είπε αναφερόμενος στην υπερψήφιση του προϋπολογισμού από πλευράς του.
«Σε περίπτωση που η ΝΔ φέρει πρόταση μομφής πριν από τις Πρέσπες θα την υπερψηφίσω, όπως την υπερψήφισα και τον Ιούνιο του 2018, καλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δεσμευτεί εάν και αυτός και η ΝΔ δίνει το όνομα Μακεδονία» τόνισε ο κ. Σαρίδης, ενώ διευκρίνισε ότι εάν η πρόταση κατατεθεί μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα την ψηφίσει. «Δεν έχει και νόημα να φέρει πρόταση δυσπιστίας μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα είναι καθαρά υποκριτικό».
Ερωτηθείς εάν όταν είχε υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό είχε μιλήσει από πριν με τον κ. Λεβέντη ή είχε ρισκάρει το ενδεχόμενο να διαγραφεί από την Ένωση Κεντρώων, αποκάλυψε: «Δεν έχω μιλήσει με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων εδώ και τέσσερις μήνες. Είναι ψυχρές οι σχέσεις μας».
Εξηγώντας για ποιον λόγο δεν έχει ανεξαρτητοποιηθεί σημείωσε: «Μια ανεξαρτητοποίηση δική μου από την Ένωση Κεντρώων θα οδηγούσε σε διάλυση της κοινοβουλευτικής παρουσίας του κόμματος. Είναι κάτι που δεν το θέλω γιατί στα τρία και κάτι χρόνια της κοινοβουλευτικής μου παρουσίας έχω κάνει πράξη και έχω υλοποιήσει τον λόγο της Ένωσης Κεντρώων. Το πρόβλημα που είχα με τον Βασίλη Λεβέντη είναι ένα θέμα που αφορά καθαρά σε δύο ανθρώπους, δεν αφορά σε ένα ολόκληρο κόμμα και τους πολίτες που το στηρίζουν».
Ο κ. Σαρίδης δήλωσε ότι θα είναι ξανά υποψήφιος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν ο κ. Λεβέντης με επιλέξει για να με βάλει στις λίστες της Α’ Θεσσαλονίκης βεβαίως και θα είμαι με την Ένωση Κεντρώων».
Κληθείς να απαντήσει τι θα πράξει εάν δεν τον επιλέξει και παράλληλα του γίνει πρόταση από άλλο κόμμα, είπε: «Δεν ξέρω αν θα υπάρχει ο πολιτικός χρόνος -εφόσον εγώ συνεχίζω να είμαι με Ένωση Κεντρώων - να αποφασίσεις εάν θα κατέβεις με άλλο κόμμα Επίσης, οι δικές μου απόψεις διαφέρουν πάρα πολύ από τις υπάρχουσες απόψεις των κομμάτων που βρίσκονται στη βουλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση