GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΟΜΒΑ Πούτιν για Πρέσπες: «Αγνοήθηκε η βούληση των "Μακεδόνων" ψηφοφόρων..»

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας στη σερβική εφημερίδα Vecernje Novosti, έκανε λόγο για σχέδιο των ΗΠΑ και της Δύσης να εν...

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας στη σερβική εφημερίδα Vecernje Novosti, έκανε λόγο για σχέδιο των ΗΠΑ και της Δύσης να ενισχύσουν την επιρροή τους στα Βαλκάνια, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια αυτήν ως παράγοντα αποσταθεροποίησης για την περιοχή.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Πούτιν, ενόψει της επίσκεψής του στο Βελιγράδι, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τους βομβαρδισμούς της πρωτεύουσας της Σερβίας από το ΝΑΤΟ, την υποστήριξη της μονομερούς ανεξαρτησίας του Κοσόβου, καθώς και ότι το 2017 «σε αντίθεση με τη βούληση του λαού έσυραν το Μαυροβούνιο στο ΝΑΤΟ», προκαλώντας αποσταθεροποίηση της χώρας.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας έκανε ειδική αναφορά στη «Μακεδονία», σημειώνοντας ότι «τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο για συνταγματικές αλλαγές και αλλαγή της ονομασίας της χώρας αλλά και της βάσης της Μακεδονικής εθνικής ταυτότητας», με στόχο την προώθηση της ένταξής της στο ΝΑΤΟ.
Υπογράμμισε δε ότι, «αγνοήθηκε η βούληση των Μακεδόνων ψηφοφόρων, καθώς το δημοψήφισμα για την αλλαγή ονομασίας της χώρας απέτυχε, αλλά η έξωθεν πίεση συνεχίζεται».
«Η χώρα μας αναγνωρίζοντας την περιπλοκότητα της ιστορίας της περιοχής των Βαλκανίων, τη θεωρούσε ανέκαθεν ένα πεδίο εποικοδομητικής συνεργασίας. Αυτός είναι και ο λόγος που αποτελεί προτεραιότητά μας η ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας», σημείωσε.
Πηγή πληροφοριών: ant1news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση