GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα σενάρια για συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου και η επόμενη μέρα - Τι αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Π. Καμμένο και επίσπευση της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ...

Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Π. Καμμένο και επίσπευση της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Απομακρύνεται, αλλά δεν αποκλείεται, το ενδεχόμενο να ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης. Δεν προχωρά με κυβέρνηση ανοχής μετά τον Μάιο ο πρωθυπουργός
Την πρόθεση του να συναντηθεί με τον Πάνο Καμμένο πριν τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ και να επιχειρήσει να αποκαταστήσει (κατά το δυνατόν) τις σχέσεις εμπιστοσύνης μαζί του εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη εξέφρασαν στο real.gr την εκτίμηση ότι μια τέτοια συνάντηση είναι πολύ πιθανόν να πραγματοποιηθεί σήμερα ή την Τετάρτη το πρωί, επισημαίνοντας ότι η πλευρά του αρχηγού των ΑΝΕΛ επέλεξε χθες πολύ χαμηλότερους τόνους, ενώ προσεκτικές αλλά σαφείς αποστάσεις κράτησαν από τις προηγούμενες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου αρκετά στελέχη του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου, όπως η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Το Μαξίμου καταγράφει, λοιπόν, ότι τα περισσότερα κορυφαία στελέχη των ΑΝΕΛ δεν δείχνουν βούληση να ακολουθήσουν τον Πάνο Καμμένο στις δηλώσεις αντιπαράθεσης ή ακόμη και σε έξοδο από την κυβέρνηση, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε κινήσεις που θα πυροδοτήσουν εξελίξεις στο εσωτερικό του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου. Αντιθέτως, όλες οι πλευρές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν να κρατηθούν όσο γίνεται χαμηλότεροι τόνοι και να παραμείνουν οι καλύτερες δυνατές σχέσεις με όσο γίνεται περισσότερες πλευρές των ΑΝΕΛ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, στη χθεσινή Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε, επίσης, κοινή βούληση να έρθει όσο το δυνατόν νωρίτερα η συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή, καθώς θεωρείται ότι δεν είναι προς όφελος ούτε της κυβέρνησης ούτε της χώρας να συρθεί το θέμα αυτό για δύο μήνες έως τον Μάρτιο. Αντιθέτως, το ενδεχόμενο να ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης από τον πρωθυπουργό φαίνεται να απομακρύνεται, αν και δεν έχει αποκλειστεί. Στον ΣΥΡΙΖΑ θα περιμένουν να δουν πρώτα την τελική στάση που θα επιλέξει ο Πάνος Καμμένος και πόσοι από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ θα τον ακολουθήσουν.
Το βασικότερο σενάριο με το οποίο πορεύονται αυτή τη στιγμή στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου είναι ότι το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να πως δεν θα χαθεί η απόλυτη πλειοψηφία των 151 βουλευτών, αφού η συμφωνία των Πρεσπών περάσει επίσης με απόλυτη πλειοψηφία από το κοινοβούλιο. Ωστόσο, στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν ακόμη κι αν δεν υπάρχει ρητή πλειοψηφία 151 βουλευτών, δηλαδή με μια κάποιου είδους ανοχή ορισμένων βουλευτών, καθώς θεωρείται απολύτως βέβαιο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να συγκεντρώσει 151 βουλευτές σε μια πρόταση μομφής.
Στη χθεσινή Πολιτική Γραμματεία πάντως ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρχουν θετικές πολιτικές προοπτικές να συνεχιστεί η πορεία της κυβέρνησης, αν δεν έχει εξασφαλιστεί η σαφής στήριξη 151 βουλευτών, μετά τις ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές του Μαΐου, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να οχυρωθεί πίσω από τις συνταγματικές επιταγές.
Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση