GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βουλευτής του ΚΚΕ τραυματίστηκε στα επεισόδια ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους εκπαιδευτικούς - Τι δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Τον τραυματισμό του βουλευτή, Γιάννη Δελή και του στελέχους του ΠΑΜΕ, Θεοδώρας Δριμάλα κατά τα επεισόδια με τα ΜΑΤ στη διαδήλωση τ...

Τον τραυματισμό του βουλευτή, Γιάννη Δελή και του στελέχους του ΠΑΜΕ, Θεοδώρας Δριμάλα κατά τα επεισόδια με τα ΜΑΤ στη διαδήλωση των εκπαιδευτικών κατήγγειλε το ΚΚΕ και ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη να επιβεβαιώνει το περιστατικό και να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτσούμπας στη δήλωσή του ανέφερε ότι «η σημερινή άγρια επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις, σε βάρος των εκπαιδευτικών, που είχε ως αποτέλεσμα και το σοβαρό τραυματισμό του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, ο οποίος νοσηλεύεται, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αδίστακτη» και συμπλήρωνε πως «με αυτό τον τρόπο φαίνεται πως σκοπεύει ο κ. Τσίπρας -όπως έκαναν κι όλοι οι προηγούμενοι- να “κλείσει τις εκκρεμότητές του”, δηλαδή να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά που έχει αναλάβει».

Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, ανέφερε ότι από τα επεισόδια δεν τραυματίστηκε μόνο ο κ. Δελής, αλλά και το στέλεχος του ΠΑΜΕ, Θεοδώρα Δριμάλα. «Δεν υπάρχει κινητοποίηση εργαζομένων το τελευταίο διάστημα που να μην δέχεται την επίθεση των δυνάμεων καταστολής, χτυπώντας πολλές φορές στο ψαχνό όσους διαδηλώνουν ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης», αναφέρει το ΚΚΕ και συμπληρώνει: «Με μια τέτοια επίθεση των ΜΑΤ αντιμετωπίστηκε η μαζική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών σήμερα το μεσημέρι έξω από τη Βουλή, που χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους, εκτοξεύοντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Ο τραυματισμός της Θοδώρας Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ και του εκπαιδευτικού Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ, δείχνει ότι ο στόχος της κυβέρνησης να χτυπηθούν με κάθε τρόπο όσοι μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης, είναι αντίστοιχος των πρακτικών των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συνεχιστεί και να ενταθεί η ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων, με αποτέλεσμα τα χιλιάδες κενά στα σχολεία.Καλούμε τα Συνδικάτα να καταγγείλουν το άθλιο αυτό χτύπημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και να δώσουν τη μάχη μαζί με τους εκπαιδευτικούς για σχολεία που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παιδιών της εργατικής τάξης».

Γεροβασίλη: Απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες οι σημερινές ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ

«Θεωρώ απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις σημερινές ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου -λάμψης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ», δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

«Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση