Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Προκόπης Παυλόπουλος: Μήνυμα στην Ευρώπη η απονομή υπηκοότητας στους τρεις αλιείς - ΒΙΝΤΕΟ

Share it:

Τους τρεις αλλοδαπούς αλιείς στους οποίους απονεμήθηκε η ελληνική υπηκοότητα σε ένδειξη αναγνώρισης για την μέχρις αυτοθυσίας βοήθειά τους προς τους πυρόπληκτους, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Απευθυνόμενος προς τους τρεις αλιείς, που συνοδεύονταν από τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέκο Χαρίτση και την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι με την υπογραφή του διατάγματος, πριν από έναν μήνα, για την απονομή της υπηκοότητας, «η Ελλάδα έπραξε το χρέος της απέναντί σας και σε αυτό που κάνατε και ήταν αυτό που υποδεικνύει ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη». Η Ελλάδα και το ελληνικό έθνος, ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος αναγνωρίζουν την ψυχή και τις αξίες και όχι την υπηκοότητα. Η Ελλάδα που σας υποδέχεται είναι η Ελλάδα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι με την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας γίνονται παράλληλα και ευρωπαίοι πολίτες. Υπογράμμισε ότι οι αλιείς με το παράδειγμά τους και την αυτοθυσία τους διδάσκουν και σε ορισμένους ευρωπαίους εταίρους το χρέος τους, γιατί η η Ευρώπη όπως την οραματίστηκε η διακήρυξη του Σουμάν, είναι η Ευρώπη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. «Ας καταλάβουν ορισμένοι εταίροι ότι το να είναι κανείς Ευρωπαίος είναι μεγάλη τιμή, αλλά έχει και υποχρεώσεις» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος. Με τον τρόπο αυτό, πρόσθεσε, στέλνεται ένα μήνυμα στην Ευρώπη, σε μία συγκυρία πριν από τις κρίσιμες ευρωεκλογές στα μορφώματα εκείνα του λαϊκισμού και της ξενοφοβίας, που βρίσκονται απέναντι στην νοοτροπία της Ευρώπης του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης που εκφράζουν με το παράδειγμά τους οι τρεις αλιείς.

Το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Αλέκος Χαρίτσης: Επιτάχυνση των διαδικασιών απόδοσης ιθαγένειας

Ο υπουργός Εσωτερικών από την πλευρά του σημείωσε ότι με την υπογραφή του διατάγματος για την απόδωση της ιθαγένειας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχεται τους τρεις συνανθρώπους μας στην ελληνική Πολιτεία. Σημείωσε ότι είναι μεγάλη η ευγνωμωσύνη όλων προς αυτούς τους ανθρώπους που με αυταπάρνηση και μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους, τους έσωσαν, έσωσαν δεκάδες συνανθρώπους μας. Υπογράμμισε δε τον συμβολισμό που ενέχει η πράξη τους και αναδεικνύει την αξία της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς, σε μία συγκυρία που στην Ευρώπη υψώνονται οι φωνές της μισαλλοδοξίας και της ξενοφοβίας.

Ο κ. Χαρίτσης πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό να αποδώσουμε την ιθαγένεια και σε χιλιάδες άλλους αλλοδαπούς που πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος. Υπογράμμισε δε ότι έχει ήδη κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απονομής ιθαγένειας για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου. Ευχήθηκε τέλος το παράδειγμα αυτών των ανθρώπων να αποτελέσει οδηγό ώστε η νέα χρονιά και το μέλλον να είναι το μέλλον μίας κοινωνίας αλληλεγγύης χωρίς αποκλεισμούς.

Στο Προεδρικό Μέγαρο υποδέχθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος και τα μέλη της κολυμβητικής ομάδας Pastra Cretonaxiosa, της πρώτης ελληνικής ομάδας που πέτυχε τον διάπλου της Μάγχης.

Συνεχάρη τα μέλη της ομάδας «κυρίως, για τη διάσταση που έχετε δώσει τελευταία στην όλη σας προσπάθεια και η οποία αφορά το μέλλον νέων ανθρώπων, την προσπάθεια νέων ανθρώπων και σε ορισμένες, ιδίως, περιοχές της χώρας που έχουν ανάγκη από στήριξη. Και μιλάμε για ανθρώπους, οι οποίοι και εκείνοι από την πλευρά τους αναζητούν το δικό τους μέλλον μέσα από έναν αντίστοιχο "διάπλου". Έναν "διάπλου" ζωής. Εύχομαι η προσπάθειά σας να γίνει ένα παράδειγμα για πολλούς. Όλα τα ευγενή χαρακτηριστικά τα οποία έχει, κυρίως μέσα από το ότι είναι εντελώς ανιδιοτελής προσπάθεια σε έναν κόσμο που δεν διακρίνεται σήμερα -όχι μόνο στον τόπο μας αλλά και διεθνώς- από την ανιδιοτέλεια, μας είναι πολύτιμα. Σε αυτά προστίθεται η Αλληλεγγύη προς τον 'Ανθρωπο. Μας λείπει αυτή η Αλληλεγγύη».

Η Ευγενία Τζαννίνη από την ομάδα, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σημείωσε ότι «είναι για μας όπλο το να σας νιώθουμε ότι είστε δίπλα μας και είναι για μας μεγάλη συγκίνηση το ότι καταφέρνουμε να μοιραστούμε μαζί σας το όραμά μας. Το όραμά μας, λοιπόν, είναι να βοηθήσουμε, όπως πολύ ωραία είπατε, τα παιδιά των ακριτικών νησιών και το όραμά μας είναι να φτιάξουμε μία οικογένεια υποτρόφων, που και αυτά με τη σειρά τους, θα βοηθούν πάλι αυτούς τους τόπους. Και θα θέλαμε να είχαμε τη δυνατότητα να επεκτείνουμε τους τόπους, όπου θα δίνονται οι υποτροφίες. Τώρα, λοιπόν, έχουμε πιάσει τα ακριτικά νησιά με πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων κατοίκων. Θα θέλαμε να επεκταθούμε και σε χωριά της ακριτικής Ελλάδας. Βρήκαμε δίπλα μας αρκετούς οι οποίοι βοήθησαν. Ήδη, έχουμε εξασφαλίσει επτά υποτροφίες. Ήδη, σπουδάζει ένα παιδί με τη δική μας στήριξη, είναι η μοναδική απόφοιτος του Αη Στράτη, η οποία τελείωσε φέτος και την οποία τη στηρίζουμε και του χρόνου θα δώσουμε άλλες έξι υποτροφίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share it:
Reactions:

Πολιτική

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση