GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πιο αυστηρός ο νέος νόμος Κατσέλη για τους κακοπληρωτές - Οι αλλαγές που έρχονται

Ισχυρούς "κόφτες" που θα αποκλείουν την ένταξη των στρατηγικών κακοπληρωτών στις νέες διατάξεις προστασίας της πρώτης κα...

Ισχυρούς "κόφτες" που θα αποκλείουν την ένταξη των στρατηγικών κακοπληρωτών στις νέες διατάξεις προστασίας της πρώτης κατοικίας από τον πλειστηριασμό, εισάγει το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα διαδεχθεί τον νόμο Κατσέλη.

Μέσα από την κοινή πλατφόρμα που έχουν ετοιμάσει οι τράπεζες, στη λογική του Τειρεσία, θα "βλέπουν" το πλήρες τραπεζικό προφίλ εκείνων των δανειοληπτών που έχουν "κόκκινο" δάνειο και ζητούν την προστασία του νόμου. Θα "βλέπουν" όχι μόνο το ύψος των καταθέσεων που ενδεχομένως έχει ο "κόκκινος" δανειολήπτης στο εσωτερικό, αλλά και τις κινήσεις για μεταφορά ποσών στο εξωτερικό.

Στόχος είναι να μην υπάρχει "τρύπα" που θα μπορεί ένας κατά σύστημα κακοπληρωτής να τη χρησιμοποιήσει για να τύχει προστασίας. Παράλληλα θα τεθούν συγκεκριμένα χρονικά όρια για την υπαγωγή στον νόμο πριν από τη διενέργεια του πλειστηριασμού. Και αυτό επειδή οι δανειστές διαπίστωσαν ότι πολλοί δανειολήπτες κατέθεσαν αίτημα υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη την τελευταία στιγμή μπλοκάροντας τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης. Κυβέρνηση, Θεσμοί και τράπεζες συμφώνησαν ότι η διαβούλευση για το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα προσαρμόζει στα ελληνικά δεδομένα το κυπριακό μοντέλο "Εστία" θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Τα θέματα που πρέπει να "κλειδώσουν" είναι η αξία προστασίας της πρώτης κατοικίας, το ποσοστό του "κουρέματος" και τα κριτήρια ένταξης στο νέο καθεστώς που προβλέπει και επιδότηση της δόσης του κόκκινου στεγαστικού.

Τράπεζες και Θεσμοί συμφωνούν η αξία προστασίας πρώτης κατοικίας να περιοριστεί στα 100.000 ευρώ για τον άγαμο και να μην υπερβαίνει τα 120.000 με 130.000 ευρώ για 5μελή οικογένεια. Η κυβέρνηση επιθυμεί να διατηρηθούν τα υπάρχοντα όρια που φτάνουν μέχρι τα 280.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση