GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σταθάκης: Θέμα χρόνου η σταθερή τροφοδοσία με φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ

Στις εξελίξεις στον τομέα των ενεργειακών αποκρατικοποιήσεων και του εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο από τις Ηνωμένες Πολιτείες αναφ...

Στις εξελίξεις στον τομέα των ενεργειακών αποκρατικοποιήσεων και του εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο από τις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας,Γιώργος Σταθάκης, με  δηλώσεις του στο Bloomberg.
Ο υπουργός είπε ότι είναι θέμα χρόνου η σταθερή τροφοδοσία με φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ, καθώς οι συζητήσεις αναφορικά με τις ποσότητες και την τιμή έχουν ξεκινήσει και το αποτέλεσμα είναι ζήτημα μηνών.
Για την αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ, ο υπουργός τόνισε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις με τους δυνητικούς αγοραστές σε σχέση με τη διασφάλιση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών (50,1) για τον έλεγχο του Δημοσίου στη θυγατρική εταιρεία ΕΛΠΕ upstream, η οποία έχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης και παραχώρησης υδρογονανθράκων. Στον διαγωνισμό για τα ΕΛΠΕ μετέχουν οι εταιρείες Glencore και Vitol, ενώ οι δεσμευτικές προσφορές τους αναμένεται να κατατεθούν στις 28 Ιανουαρίου.
Το αμέσως επόμενο διάστημα, πρόσθεσε, αναμένεται και η κατάθεση των προσφορών για τις λιγνιτικές μονάδες Μεγαλόπολης και Φλώρινας της ΔΕΗ.
Επίκειται, επίσης, η κατάθεση νομοσχεδίου για τον διαχωρισμό της ΔΕΠΑ σε εταιρείες υποδομών και εμπορίας, με το Δημόσιο να διατηρεί τον έλεγχο στην πρώτη και μειοψηφικό μερίδιο 15% στη δεύτερη που θα οδεύσει προς αποκρατικοποίηση. Το Δημόσιο ελέγχει το 65% των μετόχων της ΔΕΠΑ ενώ το υπόλοιπο 35% ανήκει στα ΕΛΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση