GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κβίτοβα και Οζάκα στον τελικό γυναικών του Αστραλιανού Όπεν - ΒΙΝΤΕΟ

Πετυχαίνοντας την 11η συνεχόμενη νίκη της τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, η πανίσχυρη Τσέχα Πέτρα Κβίτοβα επιβεβαίωσε τα προγνωστι...

Πετυχαίνοντας την 11η συνεχόμενη νίκη της τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, η πανίσχυρη Τσέχα Πέτρα Κβίτοβα επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που την ήθελαν φαβορί απέναντι στην πρωτάρα, Ντάνιελ Κόλινς και προκρίθηκε στον τρίτο τελικό Grand Slam της καριέρας της, στη Μελβούρνη.

Η κάτοχος δύο Wimbledon (2011, 2014) επικράτησε 7-6(2), 6-0 της 25χρονης Αμερικανίδας και συνεχίζει χωρίς απώλειες στο τουρνουά, περιμένοντας στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (26/1) τη νικήτρια του αγώνα Οσάκα-Πλίσκοβα.

Το Νο8 του ταμπλό και του κόσμου συνάντησε αντίσταση μόνο στο εναρκτήριο σετ του πρώτου ημιτελικού, όπου τα πολλά αβίαστα λάθη και η αδυναμία της να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες για break την ανάγκασαν να πάρει το προβάδισμα μετά από ένα επιβλητικό tie break.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω ζέστης οι διοργανωτές αποφάσισαν να κλείσουν την οροφή στο 4-4 games του πρώτου σετ.

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα εξελίχθηκαν ομαλά για την αριστερόχειρα Τσέχα, η οποία κυριάρχησε στη «Rod Laver Arena» και με τη συμπλήρωση 1 ώρας και 35 λεπτών παιχνιδιού «σφράγισε» την πρόκριση στον τελικό του πρώτου Grand Slam της σεζόν.

Η Κόλινς ολοκλήρωσε μια φανταστική πορεία στην Αυστραλία, αγωνιζόμενη στον πρώτο Major ημιτελικό της καριέρας της. Για την ακρίβεια, η Αμερικανίδα δεν είχε πετύχει νίκη σε κυρίως ταμπλό Grand Slam τουρνουά πριν από τη Μελβούρνη.

Για πρώτη φορά στα χρονικά του Αυστραλιανού Όπεν θα βρεθεί αθλήτρια από την Ιαπωνία στον τελικό των γυναικών, μετά την επιτυχία της Ναόμι Οζάκα απέναντι στην Τσέχα Καρολίνα Πλίσκοβα.

Η Οζάκα επιβλήθηκε στον ημιτελικό με 2-1 (6-2, 4-6, 6-4) σετ και θα διεκδικήσει τον τίτλο στις γυναίκες κόντρα στην Πέτρα Κβίτοβα, στην προσπάθειά της να κατακτήσει το δεύτερο Grand Slam της καριέρας της.

Μάλιστα, έχει βρεθεί σε δεύτερο διαδοχικό τελικό Grand Slam, ενώ πλέον έχει καταγράψει 13 σερί νίκες σε μεγάλο τουρνουά.

Πηγή: filathlos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση