GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαδήλωση γυναικών - μελών των "κίτρινων γιλέκων" στο Παρίσι

Πολλές γυναίκες, μέλη των «Κίτρινων Γιλέκων», συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωΐ στην Πλατεία της Βαστίλης στο Παρίσι, προκειμένου να προβάλου...

Πολλές γυναίκες, μέλη των «Κίτρινων Γιλέκων», συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωΐ στην Πλατεία της Βαστίλης στο Παρίσι, προκειμένου να προβάλουν και μία άλλη, «ασυνήθιστη», εικόνα του κινήματος, την επόμενη ημέρα μεγάλων διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα που σημαδεύθηκαν από βίαια επεισόδια.
Στα σκαλιά του σταθμού Όπερα -Βαστίλη, οι γυναίκες τραγούδησαν τη «Μασσαλιώτιδα», κρατώντας κίτρινα μπαλόνια στα χέρια. Κατόπιν περικύκλωσαν την πλατεία, διακόπτοντας την κυκλοφορία, και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς την πλατεία της Δημοκρατίας.
«Πραγματοποιώντας την πρώτη διαδήλωση γυναικών, θελήσαμε να ανοίξουμε έναν νέο δίαυλο επικοινωνίας πέραν αυτού της βίας, διότι εκείνο που αποκλειστικά προβάλλουν τα μέσα ενημέρωσης είναι οι βιαιοπραγίες, λησμονώντας τον πυρήνα του προβλήματος», τόνισε στους δημοσιογράφους η 42 χρονη νοσοκόμα Καρέν, η οποία ταξίδευσε από τη Μασσαλία και είναι μία εκ των ιδρυτικών μελών της ομάδας «Γυναίκες Κίτρινα Γιλέκα» στο Facebook.
«Η σημερινή διαδήλωση δεν είναι φεμινιστική, αλλά σκοπός της είναι να προβάλει μία ασυνήθιστη εικόνα του κινήματος», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση