GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο σύστημα "έξυπνης" ελεγχόμενης στάθμευσης στη Λάρισα

Ένα νέο σύστημα «έξυπνης» ελεγχόμενης στάθμευσης αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή στη Λάρισα από τον δήμο μέσα στο 2019. Πρόκειται για ένα...

Ένα νέο σύστημα «έξυπνης» ελεγχόμενης στάθμευσης αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή στη Λάρισα από τον δήμο μέσα στο 2019. Πρόκειται για ένα έργο ελεγχομένης στάθμευσης που θα συνδυάζει δύο σύγχρονα συστήματα στο οδικό δίκτυο του αστικού ιστού της πόλης, τα οποία θα δίνουν την δυνατότητα στους κατοίκους - μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας – να σταθμεύουν τα οχήματα τους, ενώ θα επιτυγχάνεται και ο ηλεκτρονικός έλεγχος της στάθμευσης.
Με βάση την μελέτη που μπαίνει σε εφαρμογή, το «έξυπνο» σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης (οπτικό και μαγνητικό) θα συνδέεται με ένα κέντρο ελέγχου όπου θα παρέχει στους πολίτες την δυνατότητα πληρωμής, την δυνατότητα πληροφόρησης για το χρόνο αλλά και για τις κενές θέσεις στάθμευσης. Επίσης το σύστημα διαμορφώνεται έτσι ώστε με την χρήση του κέντρου ελέγχου να επιτυγχάνεται και ο έλεγχος των παραβάσεων από την δημοτική αστυνομία.
Σύμφωνα με την μελέτη, ο πολίτης θα μπορεί μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό του τηλέφωνο ή στο τάμπλετ του να ενημερώνονται σε ζωντανό χρόνο ποιες είναι οι κενές θέσεις στάθμευσης. Με την ίδια εφαρμογή ο χρήστης θα μπορεί να πληρώσει τη θέση στάθμευσης και να παρακολουθεί τον αντίστοιχο χρόνο που θα σταθμεύσει.
Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία αναμένεται να εγκατασταθούν σε διάφορα σημεία σύγχρονοι σταθμοί πληρωμής (pay station) όπου θα δέχονται όλους τους τρόπους πληρωμής. Το σύστημα προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι σε περίπτωση που κάποιο όχημα σταθμεύσει σε θέση ελεγχόμενης στάθμευσης, αυτόματα να υπάρχει ειδοποίηση στο κέντρο ελέγχου για την θέση. Σε περίπτωση που έχει παρέλθει ο χρόνος, το σύστημα θα ειδοποιεί το κέντρο ελέγχου για την παράβαση. Τέλος, από το κέντρο ελέγχου άμεσα θα εκτυπώνεται η κλήση της παράβασης και σε συνδυασμό με την φυσική παρουσία του δημοτικού αστυνόμου θα επικυρώνεται η παράβαση στο όχημα.
Ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχόλησε τους εμπνευστές του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) ήταν το ζήτημα της αντιμετώπισης των θέσεων στάθμευσης των μόνιμων κατοίκων στο κέντρο της Λάρισας.
Οι κάτοικοι που διαθέτουν αυτοκίνητο στο κέντρο της Λάρισας είναι περίπου 3.000. Με βάση το παραπάνω και με την υλοποίηση του νέου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης αναμένεται όλες αυτές οι θέσεις να αποδοθούν στους κατοίκους του κέντρου με αντίστοιχες ζώνες .
Θα είναι θέσεις αποκλειστικής χρήσης από μόνιμους κατοίκους και η στάθμευση από άλλο όχημα θα θεωρείται παράβαση.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση