GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τροφές που είναι πιο χορταστικές από άλλες

Aκόμη κι αν τρώτε σνακ όλη την ημέρα, μπορεί να πιάσετε τον εαυτό σας να πεινάει… Αυτό συμβαίνει επειδή δεν είναι όλα τα τρόφιμα τόσο χορ...

Aκόμη κι αν τρώτε σνακ όλη την ημέρα, μπορεί να πιάσετε τον εαυτό σας να πεινάει… Αυτό συμβαίνει επειδή δεν είναι όλα τα τρόφιμα τόσο χορταστικά.
Υπάρχουν ωστόσο συγκεκριμένες κατηγορίες τροφών που είναι πιο χορταστικές από άλλες και μπορούν να σας «κρατήσουν» χορτάτους περισσότερο μέσα στην ημέρα.
Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (π.χ. γαρίδες σε μακαρονάδα)
Πολλοί διατροφολόγοι συνιστούν τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες για να χορτάσετε. Οι πρωτεΐνες διασπώνται πιο αργά από τους υδατάνθρακες, γι ‘αυτό και θα είστε με… γεμάτο στομάχι ακόμα και ώρες μετά από κάποιο γεύμα, αν έχετε καταναλώσει μια καλή ποσότητα πρωτεϊνών.
Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες (π.χ. αβοκάντο)
Τα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες επιβραδύνουν επίσης την διαδικασία της πέψης. Αυτό συμβαίνει γιατί το στομάχι χρειάζεται πολύ μεγαλύτερο χρόνο για να διασπάσει τα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες και επομένως επιβραδύνεται και η διαδικασία της χώνεψης.
Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά, όπως είναι το Ωμέγα-3 (π.χ. ξηροί καρποί)
Τα καλά λιπαρά μπορεί να βοηθήσουν στο αίσθημα του κορεσμού, αφού σε μικρότερες μερίδες καταφέρνουν να σας χορτάσουν. Η κατανάλωση τέτοιων τροφών απελευθερώνει άμεσα σήματα στον εγκέφαλό, που τον ειδοποιούν ότι έχει χορτάσει.
Τροφές χαμηλές σε ενεργειακή πυκνότητα, δηλαδή που έχουν λίγες θερμίδες σε μεγαλύτερη ποσότητα (π.χ.φρούτα)
Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, οι συγκεκριμένες τροφές έχουν χαμηλές θερμίδες, οπότε μπορεί κανείς να καταναλώσει μεγαλύτερες ποσότητες σε σχέση με άλλα φαγητά. Οι συγκεκριμένες τροφές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, που έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν το στομάχι σας γεμάτο για μεγαλύτερο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση