GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παππάς: Η ΝΔ ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη - Ας καταθέσει πρόταση μομφής

«Βρισκόμαστε ενώπιoν εξελίξεων, για τις οποίες κανείς δεν δικαιούται να πει πως τον εξέπληξαν. Δεν υπάρχει κάποιος στον ελληνικό λ...

«Βρισκόμαστε ενώπιoν εξελίξεων, για τις οποίες κανείς δεν δικαιούται να πει πως τον εξέπληξαν. Δεν υπάρχει κάποιος στον ελληνικό λαό που δεν είχε ακούσει τη διαφωνία που είχε διατυπώσει ο Πάνος Καμμένος για τη Συμφωνία των Πρεσπών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ, σχετικά με τη στάση των ΑΝΕΛ.

Ο Ν.Παππάς πρόσθεσε ότι «από την πλευρά μας είμαστε βέβαιοι πως έχουμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να προχωρήσει και να επικυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, όσο έχουμε ακόμη χρόνο, θα προσπαθούμε να πείσουμε τόσο τον Πάνο Καμμένο, όσο και άλλους βουλευτές πως πρόκειται για μια συμφωνία επωφελής για τα ελληνικά συμφέροντα». Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «με τους ΑΝΕΛ υπάρχει πολιτική διαφωνία και όταν υπάρχει μια τέτοια διαφωνία διατυπώνονται θέσεις δημόσια που καλό θα ήταν να αποφεύγονται». «Τόσα χρόνια με τους ΑΝΕΛ δεν υπήρχαν προβλήματα ικανά να μπλοκάρουν το νομοθετικό μας έργο, παρά τις διατυπωμένες διαφωνίες» συμπλήρωσε ο Ν. Παππάς.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ χαρακτήρισε κρίσιμες τις εξελίξεις, «ωστόσο όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να υπαναχωρήσει από τις θέσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών». Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, ο Ν. Παππάς είπε ότι «η επόμενη μέρα, μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή, είναι μέρα συνέχισης της προοδευτικής διακυβέρνησης. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις αυτό να συμβεί. Το Σύνταγμά μας είναι σαφές και μου κάνει εντύπωση που η ΝΔ ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη. Αν είχε τα κότσια, που προφανώς δεν έχει, θα μπορούσε να καταθέσει πρόταση μομφής για να δούμε ποιος είναι πολιτικά απομονωμένος. Η ΝΔ έχει κλιμακώσει μια αντιπαράθεση, ωστόσο η κυβέρνηση είναι σταθερή, συνεχίζει και θα συνεχίσει». Και πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «υπάρχουν πλειοψηφίες για όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Αν η ΝΔ θεωρεί μαζί με τις ακροδεξιές παραφυάδες της τη Συμφωνία των Πρεσπών τόσο επιζήμια για τη χώρα, ας εξαντλήσει τα κοινοβουλευτικά όπλα για να πάρει και τα προβλεπόμενα πολιτικά μηνύματα».

Αναφερόμενος στο ΚΙΝΑΛ, ο Ν. Παππάς είπε ότι «είχε παραδοσιακά μια στάση, την οποία έκανε γαργάρα. Δεν έχω ακούσει κανέναν να διαφωνεί ρητά εναντίον της λύσης που προκρίνει σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προορισμό. Αρχικά είχαν διατυπωθεί θετικές απόψεις για τη Συμφωνία, ωστόσο εν μία νυκτί άλλαξε αυτή η θέση από την κ. Γεννηματά και πορεύονται με μια θέση ασύμβατη με την εθνική θέση».

«Λόγοι αρχής και συνέπειας μας έκαναν να φέρουμε εμείς αυτή τη συμφωνία. Είναι μια ιστορική ευθύνη που δεν υπήρχε περίπτωση να αποστούμε όπως έκαναν άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν εις βάρος των εθνικών συμφερόντων. Πρόκειται για μια ιστορική ευθύνη από την οποία δεν δραπετεύουμε. Προς το συμφέρον της χώρας, των πολιτών και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Δεν υπήρχε περίπτωση να πάρουμε αποστάσεις από την προγραμματική μας δέσμευση, να επιλύσουμε δηλαδή αυτό το χρόνιο πρόβλημα» υπογράμμισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ. Και συνέχισε: «Αν κάποια στελέχη των ΑΝΕΛ επιλέξουν να απομακρυνθούν από την κυβέρνηση, τότε αυτές οι θέσεις θα καλυφθούν. Ο πρωθυπουργός έχει δείξει πως αξιοποιεί τη δυνατότητα συγκρότησης της κυβέρνησης με γνώμονα την αποτελεσματικότητα, την ανανέωση και τη διεύρυνση της στήριξης του τόξου των δυνάμεων που στηρίξουν την πολιτική της δίκαιης ανάπτυξης».

Αναφερόμενος στο θέμα της Novartis ο Ν. Παππάς είπε ότι: «στην υπόθεση Novartis έσπασε κακό σπυρί με την ιστορία του κ. Μανιαδάκη, ο οποίος ήθελε να φύγει από την Ελλάδα. Ο κ. Μανιαδάκης έπαιζε το ρόλο που έχει παίξει ως σύμβουλος των υπουργών που πήραν τις κρίσιμες αποφάσεις, οι οποίες ευνόησαν σκανδαλωδώς τη συγκεκριμένη εταιρεία κατά το παρελθόν. Διαβάζω ότι έχει κληθεί να καταθέσει σε αμερικανές Αρχές. Δηλαδή πιέστηκε και από τις Αρχές των ΗΠΑ να καταθέσει;» διερωτήθηκε.

Ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «θα περίμενα περισσότερη ευαισθησία και από τη ΝΔ και από την Ένωση Δικαστών, όταν εκτοξεύονται απειλές απέναντι στους εισαγγελείς, που ασχολούνται με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Απειλές για μηνύσεις και φυλακές από στελέχη της ΝΔ. Αναδεικνύεται ένα πέπλο υποκρισίας, ωστόσο ο λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του».

Καλούμενος να απαντήσει για το σχόλιο του Κ. Σημίτη ότι η χώρα δεν θα βγει στις αγορές ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι: «ο κ. Σημίτης έκανε μια άστοχη και άκαιρη δήλωση. Η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη ωρίμανση χρέους στην υφήλιο και τις χαμηλότερες χρηματοδοτικές ανάγκες για την επόμενη δεκαετία από όλες τις χώρες της ΕΕ». Και υπογράμμισε: «Γίνεται ένας προγραμματικός και πολιτικός πόλεμος στην Ελλάδα για να επανέλθουν οι πολιτικές της λιτότητας, της ύφεσης και της αποδιάρθρωσης του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών σχέσεων. Η ανάγκη των Μνημονίων περιφέρεται ως απειλή για να επιβληθεί ο σκληρός πυρήνας του νεοφιλελεύθερου προγράμματος και δυστυχώς ο κ. Σημίτης μπαίνει μπροστά σε αυτό τον αγώνα».

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση