GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην αντεπίθεση η ΝΔ για τις Πρέσπες: Θα δώσουμε μάχη για να γίνει κατανοητό ότι η Συμφωνία είναι επιζήμια

Η ΝΔ θα δώσει τη μάχη προκειμένου να γίνει κατανοητό ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια και ο κάθε βουλευτής να αναλάβει τι...

Η ΝΔ θα δώσει τη μάχη προκειμένου να γίνει κατανοητό ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια και ο κάθε βουλευτής να αναλάβει τις ευθύνες τους, αναφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της έναρξης της διαδικασίας κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι ίδιες πηγές προειδοποιούν εξάλλου ότι όλα θα πρέπει να προχωρήσουν με τρόπο που δεν θα αλλοιώνει τους συσχετισμούς των δυνάμεων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία 24ωρα και σε κάθε περίπτωση ότι δεν γίνεται αποδεκτή οιαδήποτε διαδικασία fast truck.

Συγκεκριμένα, πηγές της ΝΔ ανέφεραν πριν από λίγο: «Καθώς ακούμε από πρωί διάφορες φημολογίες για διαδικασίες εξπρές και διαδικασίες fast truck, εννοείται ότι η ΝΔ, όχι απλώς θα κάνει τα πάντα για να ανατρέψει αυτή τη διάθεση, εφόσον εκδηλωθεί. Είναι γνωστό ότι οποιαδήποτε διαδικασία, του επείγοντος ή του κατεπείγοντος, αποφασίζεται, όχι από τη Διάσκεψη των Προέδρων αλλά από την Επιτροπή, δηλαδή εν προκειμένω την Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής 'Αμυνας, στην οποία δεν διαφαίνεται πλειοψηφία κυβερνητική. Με την οικειοθελή απομάκρυνση του κ. Γιώργου Αμυρά, εξυπακούεται ότι πλέον οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι 16, ο κ. Δημήτρης Καμμένος είναι ο ένας ανεξάρτητος βουλευτής που μετέχει στην επιτροπή και εφόσον εκδηλώσουν την επιθυμία τους, περισσότεροι του ενός βουλευτές, να συμμετέχουν στη δεύτερη θέση ανεξάρτητου που θα πρέπει να υπάρξει στην Επιτροπή Εξωτερικών και 'Αμυνας πλέον, πρέπει να γίνει κλήρωση. Δεν μπορεί να αποφασίζει ο κ. Βούτσης ποιος βουλευτής θα είναι ο ανεξάρτητος που θα μετέχει για να διαμορφωθεί μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μέσα σε αυτή την επιτροπή».

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι «Προφανώς, και με μειοψηφική εισήγηση ένα σχέδιο νόμου μπορεί να έρθει στην ολομέλεια, αυτό όμως δεν έχει ξανασυμβεί για θέμα τόσο σημαντικό όπως η Συμφωνία των Πρεσπών. Έχει συμβεί πράγματι δύο τρεις φορές στη μετοπολίτευση να πάει με μειοψηφική εισήγηση στην Ολομέλεια σχέδιο νόμου αλλά όχι για ζήτημα εθνικού συμφέροντος. Θα δώσουμε συνεπώς μια πολύ μεγάλη μάχη και στη Διάσκεψη των Προέδρων που επίκειται αλλά και για να προχωρήσει η διαδικασία με τον χρόνο που χρειάζεται και για να γίνει κατανοητό ότι αυτή η Συμφωνία είναι επιζήμια και για να αναλάβουν όλοι οι βουλευτές, κάθε ένας, την ευθύνη του. Αυτή τη στιγμή επίκειται η Επιτροπή. Εκεί θα μετρήσουμε τα κουκιά μας. Δεν θα δεχθούμε καθ΄οιονδήποτε τρόπο διαδικασία επείγοντος. Όταν ο πρωθυπουργός ζητάει debate από τη βήμα της Βουλής, δεν μπορεί να κάνει fast truck διαδικασία και να κρύβεται στη Βουλή».

Πηγές της ΝΔ: Όλοι οι βουλευτές του κόμματος θα εγγραφούν στον κατάλογο των ομιλητών κατά τη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

«Όλοι βουλευτές της ΝΔ θα εγγραφούν ως ομιλητές στη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών», όπως έγινε γνωστό από πηγές της Πειραιώς.

«Η ΝΔ θα ζητήσει να μεταδοθεί live η συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας", ανέφεραν ειδικότερα πηγές της ΝΔ και σημείωναν πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή διαδικασία που προσδιορίζει ότι μπορεί να απαιτηθεί μία μόνο ημέρα συνεδρίασης της Επιτροπής και μια ημέρα συζήτησης στην ολομέλεια, διαδικασία που μπορεί να ακολουθηθεί σε κυρώσεις συμβάσεων. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν επίσης ότι πρόθεση είναι να λάβουν το λόγο όλοι οι βουλευτές της ΝΔ στην Ολομέλεια, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση