GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οκτώ νεκροί από βομβιστική επίθεση με στόχο την αυτοκινητοπομπή του κυβερνήτη της επαρχίας Λογκάρ στο Αφγανιστάν

Επίθεση με τη χρήση αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικές ύλες εναντίον της αυτοκινητοπομπής του κυβερνήτη της νότιας αφγανικής ε...

Επίθεση με τη χρήση αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικές ύλες εναντίον της αυτοκινητοπομπής του κυβερνήτη της νότιας αφγανικής επαρχίας Λογκάρ στοίχισε τη ζωή σε οκτώ στελέχη των ειδικών δυνάμεων του Αφγανιστάν χθες Κυριακή, πάντως ο αξιωματούχος δεν τραυματίστηκε, γνωστοποίησαν οι αρχές.

Ο Σαπούρ Αχμαντζάι, εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Λογκάρ, δήλωσε ότι βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε παγιδευτεί το αυτοκίνητο που οδηγούσε κοντά στην αυτοκινητοπομπή του κυβερνήτη πάνω στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Λογκάρ με την πρωτεύουσα Καμπούλ.

Άλλοι δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν και «ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί», σημείωσε ο Αχμαντζάι, προσθέτοντας ότι ο κυβερνήτης της επαρχίας και ο επικεφαλής του παραρτήματος της υπηρεσίας πληροφοριών στην επαρχία δεν υπέστησαν το παραμικρό στην επίθεση.

Ο Ζαμπιουλάχ Μουτζάχιντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ανέλαβε την ευθύνη για την ενέργεια εξ ονόματος των ισλαμιστών ανταρτών και πρόσθεσε ότι η έκρηξη είχε αποτέλεσμα «μεγάλος αριθμός» στελεχών των ειδικών δυνάμεων να σκοτωθεί ή να τραυματιστεί.

Η Λογκάρ, περίπου 75 χιλιόμετρα νότια της Καμπούλ, θεωρείται σημαντική πύλη προς την πρωτεύουσα και είναι ευάλωτη σε επιθέσεις, καθώς οι Ταλιμπάν είναι παρόντες σε μεγάλο μέρος της επαρχίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση