GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην αντεπίθεση ο Τσακαλώτος - Τι απαντά στη ΝΔ για τα περί εξόδου στις αγορές με υψηλό επιτόκιο

Στις αιτιάσεις της ΝΔ για έξοδο στις αγορές με επιτόκιο υψηλότερο σε σχέση με της Πορτογαλίας απαντάει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκ...

Στις αιτιάσεις της ΝΔ για έξοδο στις αγορές με επιτόκιο υψηλότερο σε σχέση με της Πορτογαλίας απαντάει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Με δήλωσή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών" περνά στην αντεπίθεση, υποστηρίζοντας ότι η Πορτογαλία είχε μεν προβληματικές κυβερνήσεις πριν από την κρίση, αλλά όχι τόσο προβληματικές ώστε να δημιουργήσουν ένα τόσο δυσθεώρητο χρέος, ούτε είχε κυβερνήσεις όπως αυτές της περιόδου 2010- 2014 που δεν ολοκλήρωσαν προγράμματα και δεν πέτυχαν καμία ουσιαστική ρύθμιση, ενώ βγήκαν στις αγορές μια φορά για τα μάτια του κόσμου.

Επανέλαβε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν πρέπει να έχει τη χαιρεκακία ως βάση της αντιπολιτευτικής στρατηγικής της και είπε ότι "η κυβέρνηση συνεχίζει τη δική της στρατηγική, η οποία έχει ως βάση την υλοποίηση ενός βιώσιμου σχεδίου για την οικονομία και την κοινωνία.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Τσακαλώτου έχει ως εξής:

Μετά από την επιτυχία της έκδοσης, συμβούλεψα την αξιωματική αντιπολίτευση να μην έχει τη χαιρεκακία ως βάση της αντιπολιτευτικής της στρατηγικής. Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί το επιτόκιο υψηλό σε σχέση με αυτό της Πορτογαλίας.

Δυστυχώς, όμως, πριν από την κρίση, η Πορτογαλία είχε μεν προβληματικές κυβερνήσεις αλλά όχι τόσο προβληματικές ώστε να δημιουργήσουν ένα τόσο δυσθεώρητο χρέος, ούτε είχε κυβερνήσεις όπως αυτές της περιόδου 2010-2014 που δεν ολοκληρώσανε προγράμματα, που δεν πέτυχαν καμία ουσιαστική ρύθμιση, ώστε να καταστεί το χρέος βιώσιμο, και που βγήκανε στις αγορές μία φορά για τα μάτια του κόσμου.

Εμείς, έχοντας πλέον βγει από τα μνημόνια, έχοντας διευθετήσει το χρέος και έχοντας ανακτήσει την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές, συνεχίζουμε τη δική μας στρατηγική, η οποία έχει ως βάση την υλοποίηση ενός βιώσιμου σχεδίου για την οικονομία και την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση