GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συναρπάζει ο Νιάρρος στο «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Μετά το Βραβείο Χορν,τι; Πέρσι τιμήθηκε με το Χορν ο χαρισματικός Γιάννης Νιάρρος για τη...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Μετά το Βραβείο Χορν,τι; Πέρσι τιμήθηκε με το Χορν ο χαρισματικός Γιάννης Νιάρρος για την εξαιρετική ερμηνεία του στο Στέλλα Κοιμήσου που συνεχίζει να...σπάει πόρτες-στο Τζένη Καρέζη πια.Φέτος που «κεντάει» στο δυνατό «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα»τι άλλο βραβείο μπορεί να πάρει; Το βραβείο το κοινού πάντως σίγουρα το έχει μια και σε κάθε παράσταση-αλλά σε κάθε παράσταση!- αποθεώνεται από αυτό για την αληθινά συναρπαστική ερμηνεία του.

Ο άξιος Νιάρρος δεν «καμώνεται»απλώς τον δεκαπεντάχρονο αυτιστικό Κρίστοφερ,αλλά «γίνεται»αυτός με μια μοναδική δεινότητα, με αθωότητα,μέτρο και ακρίβεια.Εύκολα θα μπορούσε να...μιμηθεί ένα αυτιστικό παιδί, αλλά δεν το κάνει! Έχει,με την αρωγή του σκηνοθέτη του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, «χτίσει»τον ρόλο με προσοχή, συνέπεια και ευθυβία.Ο Νιάρρος «μεταμορφώνεται» στον Κρίστοφερ που βλέπει σκοτωμένο τον σκύλο της γειτόνισσάς του,που οδηγείται στην αστυνομία ως πιθανός δολοφόνος του, που παραβαίνει την απαγόρευση του πατέρα του και αποφασίζει να λύσει το μυστήριο για να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί η πρέπουσα τιμωρία και που καταγράφει τα της έρευνάς του σε ένα βιβλίο που θα γίνει και θεατρικό στη σχολική γιορτή.

Ο Νιάρρος «απογειώνει»υποκριτικά τον ήρωα με το κοφτερό μυαλό,το ιδιαίτερο χιούμορ,τις ικανότητες στα μαθηματικά, φωτίζοντας με υποδειγματικό τρόπο τις φοβίες του,την αγωνία του,την τόλμη του,τις πληγές,την μεγάλη του καρδιά, αλλά και την δύναμή του που τον κάνει να προχωρά ευθεία μπροστά για «νίκες»μεγάλες! Υπάρχουν πολλά ατού στην εύρυθμη, καλαίσθητη παράσταση του Θεοδωρόπουλου:η γερή μετάφραση του έργου του Σάιμον Στίβενς από την Κοραλία Σωτηριάδου,η εξαιρετική μουσική του Σταύρου Γαστεράτου,τα έξοχα φώτα του «μαιτρ»Σάκη Μπιρμπίλη. Το πιο μεγάλο ατού της όμως είναι ο εκτυφλωτικά ταλαντούχος πρωταγωνιστής της Γιάννης Νιάρρος που ευτυχεί σκηνικά έχοντας στο πλάι του σε ζηλευτές ερμηνείες την Αλεξάνδρα Αϊδίνη,τον Θέμη Πάνου,την Μαρία Καλλιμάνη,την Μαρία Κατσανδρή -τι σπουδαία ηθοποιός και πόσο πολύτιμη για κάθε παράσταση-.Καίριοι πλάι τους και οι Θύμιος Κούκιος,Γιώργος Γιαννακάκος, Βάσια Χρήστου, Σπύρος Κυριαζόπουλος στους πολλούς ρόλους που κρατούν σωστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση