GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Επίθεση" στον Ερντογάν γιατί πήγε σε... συναυλία

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε μια ομάδα αντιφρονούντων ότι ξεκίνησαν μια εκστρατεία εναντίον του επειδή παρευρέθηκε ...

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε μια ομάδα αντιφρονούντων ότι ξεκίνησαν μια εκστρατεία εναντίον του επειδή παρευρέθηκε στη συναυλία του διάσημου Τούρκου πιανίστα Fazıl Say στα μέσα Ιανουαρίου.

«Την περασμένη εβδομάδα παρακολουθήσαμε συναυλία του Fazıl Say, ενός ιδιαίτερου και σπάνιου Τούρκου πιανίστα γνωστού παγκοσμίως. Ένοιωσα ιδιαίτερα ευτυχής που στάθηκα δίπλα σε έναν καλλιτέχνη που εκπροσωπεί τη χώρα μας στη διεθνή σκηνή ", δήλωσε ο Ερντογάν σε συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο στις 30 Ιανουαρίου. «Αλλά αυτοί οι γνωστοί κύκλοι έχουν ξεκινήσει αμέσως μια εκστρατεία συκοφάντησής μου αμέσως μόλις έλαβα την πρόσκληση.»

Ο Ερντογάν, μαζί με αρκετούς ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης και τον γερουσιαστή των ΗΠΑ, Lindsey Graham, που επισκέφθηκε τη χώρα, παρακολούθησαν την παράσταση του Σάι για την «Σονάτα της Τροίας» και άλλα κομμάτια στις 18 Ιανουαρίου. Ο πιανίστας καταχειροκρότηθηκε από τον Τούρκο Πρόεδρο, που επαίνεσε την συναυλία ως «μια μοναδική παράσταση».

Ο Say είχε προσκαλέσει τον Ερντογάν στη συναυλία του κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους στην οποία ο πρόεδρος είχε εκφράσει τα συλλυπητήριά του για την απώλεια της μητέρας του πιανίστα. Ο Ερντογάν τα τελευταία χρόνια είχε ασκήσει κριτική στον Σέι για την στάση του απέναντι σε μια σειρά πολιτικών και πολιτιστικών θεμάτων.

«Είναι γνωστή η υποστήριξή μας στις παραδοσιακές και σύγχρονες τέχνες. Δεν έχουμε κάνει ποτέ διάκριση μεταξύ των καλλιτεχνών μας και των μορφών της τέχνης», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Ωστόσο» δήλωσε ο πρόεδρος, «μια ομάδα ανθρώπων βλέπει τη συμφιλίωση μεταξύ του έθνους και της Δημοκρατίας ως απειλή. Για αυτούς, οι τέχνες είναι αποδεκτές αλλά θεωρούν μόνο ορισμένες μορφές τους πολύτιμες.»

«Αυτή η αγενής στάση μπορεί επίσης είναι εμφανής στην ποίηση, την αρχιτεκτονική, τη ζωγραφική και άλλες μορφές των τεχνών» είπε. «Εμείς, θα συνεχίσουμε το μονοπάτι μαζί με τον λαό μας όπως έχουμε κάνει μέχρι και σήμερα»

Ο Ερντογάν υπενθύμισε επίσης ότι η κυβέρνησή του επενδύει σε τέχνες με την κατασκευή σύγχρονων αίθουσων συναυλιών, παρέχοντας υποστήριξη σε καλλιτέχνες, ειδικά στη «βιομηχανία» του κινηματογράφου.

«Εξάγουμε τις σαπουνόπερές μας σε 156 χώρες και σε εκατομμύρια θεατές. Η Τουρκία έρχεται μετά τις ΗΠΑ στις εξαγωγές σαπουνόπερας με έσοδα 350 εκατομμυρίων δολαρίων », είπε.

Πηγή: hurriyetdailynews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση