GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεχίζεται το μπαράζ αποστολής ύποπτων φακέλων

Τρεις ''ύποπτοι'' φάκελοι, εντοπίστηκαν την Παρασκευή στο κτίριο του παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σ...

Τρεις ''ύποπτοι'' φάκελοι, εντοπίστηκαν την Παρασκευή στο κτίριο του παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, ενώ ένας ακόμη φάκελος βρέθηκε στο ΤΕΙ. Μόλις εντοπίστηκαν οι φάκελοι, ειδοποιήθηκαν αμέσως οι αρχές, ώστε να ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Συγκεκριμένα, η Αστυνομία απέκλεισε εξωτερικά τα κτίρια, ενώ επί τόπου έφθασαν και πυροσβεστικές δυνάμεις.

Όμως, στην Καλαμάτα αναμένεται ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από την Πάτρα, προκειμένου να παραλάβει τον φάκελο και στην συνέχεια να μεταφερθεί για ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Στο μεταξύ, ο εντοπισμός ενός νέου ύποπτου φακέλου στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, προκάλεσε την κινητοποίηση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης για την απομάκρυνση ύποπτου φακέλου που είχε βρεθεί νωρίτερα το πρωί.

Συναγερμός σήμανε και στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου, έπειτα από ενημέρωση για περίεργο δέμα και στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο. Ενώ, ύποπτος φάκελος απεστάλη και στη γραμματεία του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Ο φάκελος παρελήφθη από τις αρμόδιες υπηρεσίες και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε απολύμανση μπροστά από την πρυτανεία, το κτίριο και τους περιβάλλοντες χώρους, που είχαν εκκενωθεί και αποκλεισθεί, σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το συντονιστικό όργανο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.

Τέσσερα οχήματα με δύναμη δώδεκα πυροσβεστών επιλήφθηκε του θέματος, εξειδικευμένοι πυροσβέστες τοποθέτησαν σε ειδικό κουτί και σφράγισαν το φάκελο, ενώ αμέσως μετά εντός ειδικού κουβουκλίου έγινε και η απολύμανση του πυροσβέστη που έπιασε τον ύποπτο φάκελο.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή Φωτογραφίας: tempo24.news

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση