GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα «ερυθρόλευκα» ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στο βόλεϊ

Με δυο νίκες στους ισάριθμους τελικούς με τον Φοίνικα Σύρου ο Ολυμπιακός κατέκτησε για 5η συνεχή χρονιά και για 7η στην ιστορία το...

Με δυο νίκες στους ισάριθμους τελικούς με τον Φοίνικα Σύρου ο Ολυμπιακός κατέκτησε για 5η συνεχή χρονιά και για 7η στην ιστορία του θεσμού το League Cup "Nίκος Σαμαράς".

Η ομάδα του Πειραιά μετά από τη νίκη της με 3-1 σετ στη Σύρο κέρδισε με το ίδιο σκορ τον Φοίνικα στου Ρέντη και κατέκτησε τον 1ο τίτλο της χρονιάς.

Οι νησιώτες μπήκαν καλύτερα, πήραν το πρώτο σετ και παρά το γεγονός ότι κυνηγούσαν μια τεράστια υπέρβαση για να φτάσουν στην κούπα ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Ζουπάνης με 22 πόντους. Σημαντική βοήθεια έδωσε στον Ολυμπιακό και ο Νίκος Σμαραγδής με έξι μπλοκ. Για τους Συριανούς 19 πόντους σημείωσε ο Καϊσλασάλο που ήταν σε ένα ακόμη παιχνίδι καθοριστικός.

Ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του στη Σύρο με 3-1 σετ ήθελε δύο σετ για την κούπα.

Ο φιλοξενούμενος Φοίνικας Σύρου ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι. Οι Συριανοί βάζοντας στο σημάδι τον Αλεξίεφ στην υποδοχή προηγήθηκαν με 3-8 μετά από λάθος επίθεση του Ζουπάνη. Οι Πειραιώτες χτύπησαν με το ίδιο όπλο τους φιλοξενούμενους και με τα καλά σερβίς του Σμαραγδή ισοφάρισαν σε 10-10, ενώ προσπέρασαν για πρώτη φορά με 15-14 μετά από άουτ επίθεση του Παπαδόπουλου.

Ο Φοίνικας προηγήθηκε ξανά με 17-18 μετά από λάθος του Τερβαπόρτι ενώ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 17-19 μετά από μπλοκ άουτ του Εβάντρο. Με σερί πόντους του Βραζιλιάνου ακραίου (έναν άσο) η ομάδα της Σύρου προηγήθηκε με 18-22 παίρνοντας τεράστιο προβάδισμα στην τελική ευθεία του σετ. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κάνει λάθη στην επίθεση και ο Φοίνικας με δύο σερί άουτ επίθεσεις του Ζουπάνη έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 19-25.

Ο Φοίνικας μπήκε φουριόζος στο δεύτερο σετ αλλά τα σερί μπλοκ του Σμαραγδή του έκοψαν τη φορά και έδωσαν στον Ολυμπιακό προβάδισμα με 6-4 μετά από άσο του Τερβαπόρτι και 8-5 μετά από μπλοκ του Έλληνα κεντρικού. Ο Ολυμπιακός με άσο του Ζουπάνη έφτασε στο 11-7 διατηρώντας προβάδισμα μέχρι το 18-16 όταν και ο Φοίνικας ισοφάρισε μετά από λάθος του Αλεξίεφ.

Ο Ολυμπιακός πάλι με μπλοκ του Σμαραγδή πήρε προβάδισμα δύο πόντων για το 20-18 και τριών (22-19) με άσο του Τερβαπόρτι. Ο Φοίνικας έμεινε στο σετ με τον Φίλιο αλλά δύο σερί πόντοι του Αλεξίεφ (25-22) έδωσαν το σετ στον Ολυμπιακό που ισοφάρισε σε 1-1.

Μεγάλη μάχη έγινε στο τρίτο και καθοριστικό σετ του αγώνα. Ο Φοίνικας προηγήθηκε με 4-7 με τον Εβάντρο, αλλά ο Ολυμπιακός με Ζουπάνη, Ράουβερντινκ και Σμαραγδή ισοφάρισε σε 7-7 ενώ προσπέρασε με 8-7 με άσο του Τερβαπόρτι. Με μπλοκ του Σμαραγδή και επίθεση του Αλεξίεφ ο Ολυμπιακός προσπέρασε με τρεις πόντους (11-8) με τον Φοίνικα να προσπερνά με 11-12 με Εβάντρο και Καϊσλασάλο.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι για αρκετούς πόντους στο παιχνίδι μέχρι και το 18-18. Με δύο σερί πόντους του Ζουπάνη ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 20-18, με τον Φοίνικα να ισοφαρίζει ξανά σε 20-20 με άσο του Λέσκοφ. Οι Πειραιώτες με μπλοκ του Πετρέα έφτασαν στο 24-22 και κατέκτησαν τελικά το σετ που τους έδωσε την κούπα με 25-23 μετά από λάθος του Καϊσλασάλο στο σερβίς.

Το υπόλοιπο παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Ολυμπιακό να παίρνει τελικά τη νίκη με 3-1 σετ (25-21).

Τα σετ: 19-25, 25-22, 25-23, 25-21.

Πηγή: filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση