GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Χαμόγελο του Παιδιού καταγγέλλει: Ιερείς βγάζουν τους κουμπαράδες μας

Την απαγόρευση από τους κληρικούς να τοποθετούνται κουμπαράδες της οργάνωσης στους ιερούς ναούς κατήγγειλε η οργάνωση το ''...

Την απαγόρευση από τους κληρικούς να τοποθετούνται κουμπαράδες της οργάνωσης στους ιερούς ναούς κατήγγειλε η οργάνωση το ''χαμόγελο του παιδιού''.

Σύμφωνα με την οργάνωση, οι Ιερείς απομακρύνουν τους κουμπαράδες τους οποίους τοποθετούν πιστοί στην εκκλησία στη μνήμη κάποιου δικού τους ανθρώπου.

Η ανακοίνωση της οργάνωσης ''το χαμόγελο του παιδιού'' αναλυτικά:

Με αφορμή την ενημέρωση που λάβαμε από την κυρία Ρ.Α. σχετικά με την απομάκρυνση του κουμπαρά μας που είχε τοποθετηθεί κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας εις μνήμην του ανθρώπου τους, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει.

Με μεγάλη μας απογοήτευση διαπιστώνουμε καθημερινά την απαγόρευση τοποθέτησης των κουμπαράδων μας, ακόμα και στον προαύλιο χώρο των εκκλησιών. Ενώ οι οικογένειες μας τιμούν και επιλέγουν να στηρίξουν το έργο μας τοποθετώντας έναν κουμπαρά αντί στεφάνου, κάποιοι ιερείς το απαγορεύουν με διάφορες προφάσεις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δωρεές που συγκεντρώνονται στους κουμπαράδες μας καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας που στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πανελλαδικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το α’ εξάμηνο του 2018 το εξειδικευμένο προσωπικό του οργανισμού μας βρέθηκε δίπλα σε 15.293 παιδιά προσφέροντας δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες.

Διαβάστε την ενημέρωση που λάβαμε:

«Ημερομηνία 4 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00πμ κηδεύαμε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κηπούπολη. Επιθυμία των συγγενών ήταν αντί για στεφάνια και λουλούδια να δώσουμε από το υστέρημά μας ότι θέλουμε στο Χαμόγελο του Παιδιού. Επικοινωνήσαμε μαζί τους και μας έστειλαν έναν σφραγισμένο κουμπαρά που τοποθετήθηκε στην είσοδο του ναού για να μπορεί όποιος θέλει να προσφέρει. Κατά την διάρκεια της τελετής κάποιος "πάτερ Χρήστος" με φωνές και άσχημο τρόπο μας ζήτησε να πάρουμε τον κουμπαρά και μας απαγόρευσε να τον τοποθετήσουμε ακόμα και έξω από το ναό, λέγοντάς μας ότι έπρεπε να έχουμε πάρει άδεια από την Μητρόπολη. Στην παράκληση μας να σεβαστεί το μυστήριο και την επιθυμία των συγγενών οι οποίοι ήταν και εθελοντές στην εκκλησία αυτός δεν σταμάτησε και συνέχισε να φωνάζει με συμπεριφορά ανάρμοστη για ιερέα. Έκανα την αναφορά μου για το συμβάν στον μητροπολίτη της περιοχής μας "πάτερ Νικόδημο" και το καταγγέλλω και σε σας έτσι ώστε να πράξετε αναλόγως για να μην ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό.

Με εκτίμηση Ρ.Α.».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση