Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

"Το δικό μας ΟΧΙ στην Συμφωνία των Πρεσπών..."

Share it:
Μπήκαμε στην τελική ευθεία. Η Ελληνική βουλή σε λίγες ώρες με κατασκευασμένες πλειοψηφίες θα επικυρώσει την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών και σύντομα η γειτονική μας χώρα θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ όπως ήταν σχεδιασμένο εδώ και πολύ καιρό για να εξυπηρετήσει τα αμερικάνικα συμφέροντα και παράλληλα ποιο πέρα θα μπει και στην Ε.Ε για να εξυπηρετήσει τα γερμανικά συμφέροντα.

Η συνθήκη των Πρεσπών τελικά θα περάσει και στην Ελλάδα όπως και στην ΠΓΔΜ σε αντίθεση με την μεγάλη πλειοψηφία των δύο λαών.

Αντίθεση που εκφράστηκε με μεγάλα συλλαλητήρια. Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους, άνθρωποι που αδυνατούν σήμερα να αντιληφθούν λόγο παραπληροφόρησης ότι το πρόβλημα με την ΠΓΔΜ το δημιουργούν οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ πρώτα απ΄ όλα . Αυτοί οι συμπολίτες μας δυστυχώς σήμερα χειροκροτούν τον κάθε ευρωλάγνο και Νατοϊκόκατά βάθος οργανωτή συλλαλητηρίων για την «Μακεδονία». Δεν αντιλαμβάνονται ότι το πραγματικό επίδικο δεν είναι η ονομασία και μόνο! Υπάρχουν συμπολίτες μας που σε καμιά περίπτωση δεν είναι φασίστες και πατριδοκάπηλοι που δεν κατεβαίνουν όμως να διαδηλώσουν για τα παιδιά μας που φεύγουν στην ξενιτιά λόγο της ανεργίας και της φτώχειας, δεν πάλεψαν έξω από τα ειρηνοδικεία ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, ούτε αγωνίστηκαν για να μην περάσουν τα μνημονιακά μέτρα που σμπαραλιάζουν τα περήφανα γηρατειά της Ελλάδας. Δεν αντέδρασαν όταν καταπατήθηκε η λαϊκή εντολή του δημοψηφίσματος του 2015 και οι περισσότεροι δεν κατανοούν ότι ξεπουλιέται η πατρίδα μας μπιρ παρά . Δεν τους ενόχλησε ότι διπλά τους διαδήλωναν κάθε λογής ναζίδια ….και ανόητοι κρυφοφασίστες. Όμως πολλοί απ΄ αυτούς κινητοποιήθηκαν για το όνομα της γειτονικής μας χώρας. Αυτό είναι ένα τεράστιο ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει όλη την αριστερά όλο τον προοδευτικό κόσμο χωρίς καμία εξαίρεση.

Καμιά εύκολη ποινικοποίηση φυσικά αυτών των ανθρώπων, καμιά «κρεμάλα» πρέπει όμως η αλήθεια να ακουσθεί. Η πικρή αλήθεια δεν είναι κόρη των καιρών και ούτε αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να γίνουν έρμαια εκλογικά του κάθε καιροσκόπου ακροδεξιού.

Αυτή η συμφωνία και ότι υποκρύπτεται και προωθείτε πείσω απ΄ αυτήν για να περάσει χρησιμοποιήθηκαν τα πάντα, από εξαγορές βουλευτών μέχρι και διάλυση κομμάτων. Ξεφτιλίστηκε στην κυριολεξία ο αστικοδημοκρατικός κοινοβουλευτισμός. Οι κοινοβουλευτικές εκτροπές διαδέχθηκαν η μια την άλλη. Τα περισσότερα ΜΜΕ και στις δύο χώρες διαστρέβλωσαν και απέκρυψαν τα πάντα και κατάφεραν να διχάσουν σε μεγάλο βαθμό τις κοινωνίες.

Στην Ελλάδα έγινε όπως είναι γνωστό πολύ φασαρία για το όνομα, ελάχιστα ακούστηκαν για τους αλυτρωτισμούς των γειτόνων και όχι μόνο και κουβέντα σχεδόν δεν έγινε για τα Νατοϊκά ιμπεριαλιστικά επεκτατικά σχέδια στα Βαλκάνια!!!

Η αναζωπύρωση της ονοματολογίας για το Σκοπιανό έβγαλε και πάλι στα κεραμίδια τον αστικό πολιτικό κόσμο με το θέμα της ονομασίας της γειτονικής μας χώρας . Όλοι οι κονδυλοφόροι και οι τηλεοπτικοί αστέρες και πάλι προσπάθησαν και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφεραν λόγο και των σοβαρών ελλειμμάτων της ταξικής αριστεράς να διχάσουν ξανά την Ελληνική κοινωνία με επιχειρήματα τελείως επιδερμικά και έξω από την πραγματική διάσταση του προβλήματος. Η φιλαθλοποίηση σημαντικών ζητημάτων ακόμα και εθνικών δυστυχώς έγιναν κοινό γνώρισμα όλων αυτών που στον έναν ή στον άλλον βαθμό κυβέρνησαν την Ελλάδα με τα γνωστά μας αποτελέσματα όλα τα χρόνια.

Γιατί όμως ξυπνήσαμε πριν από λίγους μήνες και πάλι με το γνωστό ζήτημα που υπάρχει εδώ και δεκαετίες του ονόματος της γειτονικής βαλκανικής μας χώρας και μάλιστα με ένταση από την κυβέρνηση του Τσίπρα και φυσικά και τον πρώην υπουργό εξωτερικών Ν. Κοτζια;

Γιατί ανασύραμε από το χρονοντούλαπο της ιστορίας το περίφημο « Μακεδονικό»; Γιατί ξαναφουντώνει και πάλι ο γνωστός μας αρρωστημένος εθνικισμός με τους «ελληναράδες υπερπατριώτες» σε συλλαλητήρια από την μια και τους εύκολους « Κοσμοπολίτες ευρωλάγνους διεθνιστές» με όλον τον εκσυγχρονιστικό πολιτικό συρφετό Σημιτικής προέλευσης κυρίως από την άλλη ;

Στα ερωτήματα αυτά υπάρχει απάντηση που ορισμένοι κυρίως από την κυβέρνηση προσπαθούν να την κρύψουν.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά τους :

Σήμερα χωρίς καμιά αμφιβολία ζούμε έναν παγκόσμιο πόλεμο οικονομικών συμφερόντων μεταξύ των γνωστών υπερδυνάμεων ενεργειακών οικονομικών και στρατιωτικών όπως οι Η.Π.Α, η Ρωσία, η Κίνα, και φυσικά η καπιταλιστική ολοκλήρωση της Ε.Ε που εντείνουν την αντιπαράθεσή τους στην παγκόσμια σκακιέρα . Ορισμένες από τις δυνάμεις αυτές προσπαθούν να κατακτήσουν θέσεις προνομιακές, στρατηγικής σημασίας για να μπορέσουν να κυριαρχήσουν εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των εθνικών αστικών τάξεών τους.

Ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός πάντα ήθελε την κατάτμηση των Βαλκανίων, την αλλαγή συνόρων και την κατασκευή Προτεκτοράτων:

Για το λόγο αυτό έχουν ανάγκη από την στήριξη άλλων μικρότερων χωρών που τα θέλουν ως προτεκτοράτα ως βάσεις . Αυτό γίνεται και με τις ΗΠΑ στα Βαλκάνια με την FYROM και όχι μόνο. Παράλληλα ενδιαφέρονται αυτές τις χώρες προτεκτοράτα βάσεις να τις εντάξουν στους διάφορους οικονομικούς και κυρίως στρατιωτικούς συνασπισμούς που ελέγχουν απόλυτα όπως οι Η.Π.Α το ΝΑΤΟ. Ακριβώς λοιπόν για αυτό οι ΗΠΑ επείγονται να εντάξουν την FYROM στο ΝΑΤΟ ώστε να έχουν μια σημαντική βάση ελέγχου, ένα «προκεχωρημένο φυλάκιο» στα Βαλκάνια, στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και σε μια περιοχή που είναι ενεργειακό πέρασμα προς τις χώρες της Δ. Ευρώπης. Θέλουν στην ουσία να στριμώξουν και περιορίσουν την Ρωσία και την ιστορική επιρροή της στα Βαλκάνια .

Η ψυχροπολεμική αντιπαράθεση στα Βαλκάνια πάντα υπήρχε μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ παλιά και την Ρωσίας σήμερα με αποτελέσματα δυσάρεστα κύρια στις χώρες που ελέγχονταν από της Η.Π.Α.

Η κυβέρνηση Τσίπρα και ειδικά ο πρώην υπουργός εξωτερικών Ν. Κοτζιάς προσηλωμένοι στο περίφημο δόγμα του «ανήκομεν εις την Δύσην», αρνούμενοι πλήρως την αναγκαία προώθηση της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής για την χώρα μας έσπευσαν αμέσως να εξυπηρετήσουν τα αμερικάνικα σχέδια για την άμεση ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟυποβαθμίζοντας όλα τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Στο ίδιο μήκος κύματος στην ουσία κινείται και η Ν.Δ αυτό-παγιδευμένη στο αμαρτωλό παρελθόν της για το θέμα και στην φιλοαμερικάνικη ιστορική της παράδοση.

Το ζήτημα όμως με την γειτονική μας χώρα δεν είναι κατά κύριο λόγο το όνομα αν και αυτό έχει την σημασία του αν μπει πακέτο με λογικές αλυτρωτισμού και παραχάραξης της ιστορίας που δεν λείπουν δυστυχώς από την κυβέρνηση των Σκοπίων. Η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό δεν αρκεί όταν δεν έχουν αντιμετωπιστεί τα αλυτρωτικά παραληρήματα, οι επεκτατικές τάσεις και βλέψεις διαφοροποίησης των συνόρων. Στην ΠΓΔΜ επίσης συνυπάρχουν διαφορετικές εθνότητες και μια απ΄ αυτές είναι και η Αλβανική που τα αντιδραστικά φιλοαμερικάνικα στοιχεία των (UCK) έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα σε όλους τους γειτονικούς λαούς με τις απαράδεκτες αντιλήψεις περί μεγάλης Αλβανίας.

Πρέπει να καταλάβουν οι πάντες ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης για μια εδώ και τώρα «διευθέτηση» που θα επικεντρώνεται στην ουσία μόνο στο όνομα της FΥROM και θα αγνοεί τα ουσιαστικά ζήτημα και του αλυτρωτισμού, στο θέμα της γλώσσας, της ιστορικής διαδρομής, αλλά και της εθνικής ταυτότητας, της γειτονικής χώρας όπου συνυπάρχουν δύσκολα Αλβανοί, Σλάβοι και Βούλγαροι, όπως αυτός εκφράζεται σε διάφορα επίπεδα εκ των πραγμάτων αντιπροσωπεύει την απόλυτη ευθυγράμμιση της κυβέρνησης Τσίπρα στις στρατηγικές επιδιώξεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας. Επιδιώξεις που επιζητούν επειγόντως μια ατλαντική νεοψυχροπολεμική τάξη και επικυριαρχία στην περιοχή για να εξυπηρετήσουν τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές και στρατηγικές τους.

Αυτή η «σπασμωδική βιασύνη», όπως σωστά χαρακτηρίστηκε από πολλούς αναλυτές, επίλυσης του ζητήματος του ονόματος της ΠΓΔΜ για την άμεση ένταξή της στο ΝΑΤΟ μπορεί να φέρει στο μέλλον νέες συμφορές για τους λαούς των Βαλκανίων και την Ελλάδα.

Το πραγματικό επίδικο λοιπόν δεν είναι ποια ονομασία όπως ακούγεται κατά κόρον αυτές τις ώρες στην Ελληνική βουλή! Το πραγματικό επίδικο είναι εάν πρέπει να γίνει αποδεκτή η συμφωνία ή όχι κάτω από της αμερικάνικες ιμπεριαλιστικές πιέσεις!

Η Αριστερά όλες οι προοδευτικές και πατριωτικές δυνάμεις δεν θέλουν ούτε πρέπει να αυτοπαγιδευθούν στην ονοματολογία. Θα πρέπει το αντίθετο να έλθουν σε αντίθεση σε κάθε είδους συμφωνία υπό την αμερικάνικη πίεση και παράλληλα να κρατήσουν σαφείς αποστάσεις από τον αρρωστημένο «εθνικισμό» και τον «κοσμοπολιτισμό» ευρωαντλαντικού χαρακτήρα.

Επιβάλλεται να οικοδομηθεί ένα αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό παλλαϊκό μέτωπο, με όλες τις αριστερές πατριωτικές και διεθνιστικές δυνάμεις για να φύγουν τα σύννεφα της έντασης και του πολέμου από τα βαλκάνια. .

Το δικό μας ΟΧΙ στην συμφωνία των Πρεσπών λέγεται, από την σκοπιά της ειρήνης και της φιλίας των δύο λαών και δεν έχει καμιά σχέση με το όχι στην συμφωνία των ακροδεξιών, εθνικιστικών και νεοφασιστικών δυνάμεων που καλλιεργούν την αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο χώρες και ένα εχθρικό κλίμα ανάμεσα στους δύο λαούς.

*Ο Βασίλης Πριμικήρης είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Αριστερού Ρεύματος της ΛΑ.Ε.
Share it:
Reactions:

Γνώμες

Θέμα

ΛΑΕ

Πολιτική

Πριμικύρης

Σκόπια

Hotnews

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση